На днешното си редовно заседание Министерският съвет реши да отпусне

...
На днешното си редовно заседание Министерският съвет реши да отпусне
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна пари за ремонт на паметник, престояващ от 5 години в леярна

На днешното си постоянно съвещание Министерският съвет реши да отпусне спомагателни 36 хиляди лева по бюджета на Министерството на външните работи за смяна в дизайна и за отливка на паметник-символ за отбелязване на българския принос в спасяването на българските евреи от холокоста.

Монументът е бил направен по контракт, подписан сред Държавния културен институт и " Арт студио – Момчил Цветков ", за което има и приемо-предавателен протокол от декември 2013 година Оттогава паметникът по този начин и не е бил превозен и инсталиран в Израел, като от самото начало е престоявал без отговорно бранене в леярната, в която е бил направен. За близо 5 години положението му се е влошило и към този момент се нуждае от ремонт.

Комисията по паметниците на община Тел Авив пък е предложила да бъде направена известна смяна в дизайна на паметника, което постанова повторното му изтичане от железна сплав.

По случая е изпратен сигнал до прокуратурата, като ще се търси наказателна и дисциплинарна отговорност от шефа на Държавния културен институт. В момента на този пост е Людмила Димитрова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР