На днешното си редовно заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен

...
На днешното си редовно заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен
Коментари Харесай

Изпълкомът на БФС взе важни решения

На днешното си постоянно съвещание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз одобри план на устав за активността на лицензираните от ФИФА футболни сътрудници в системата на БФС, включващ изискванията и реда за тяхното вписване или за прекратяване на активността им, активността на Комисията за футболни сътрудници като контролиращ орган, както и разпоредбите за водене на указател на лицензираните от ФИФА футболни сътрудници.

Разгледан и признат бе план на Статут на делегата в системата на Българския футболен съюз, в това число въпросите, свързани с методите за придобиване на права, категоризация, практическа активност, повишение на квалификацията, отговорности и наказания.

Членовете на Изпълнителния комитет утвърдиха постъпилите оферти от Зоналните и Областните препоръки на БФС за участие на общо 23 новоучредени футболни клуба, огромна част от които – детски футболни академии, с фокус към развиването на младите гении. Всички те са тествани за сходство с условията на Закона за физическото образование и спорта и на Устава на БФС и бяха утвърдени за краткотрайни членове на съображение член 21, алинея 3 от Устава на БФС.

ИК бе осведомен и с одитирания баланс на БФС за 2022 година, който препотвърди неналичието на всевъзможни забележки към работата на Съюза.

Членовете на управителния орган бяха осведомени също по този начин за възобновения рекламно-спонсорски контракт на централата с телекомуникационната компания VIVACOM.

Единодушно бе утвърдено отпущането на финансова поддръжка за жертвите от наводнението в Словения при започване на м. август, както и оказването на финансова поддръжка за фамилиите на двете деца, картотекирани футболисти, които бяха ударени от гръмотевица на 30 август на стадиона в Русе. Въпросното подаяние се прави в границите на благотворителната самодейност „ България за образец “, която цели да насърчи правилното държание по трибуните на футболните срещи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР