IPhone 15 на Apple има USB-C, 48-мегапикселова камера и динамичния остров

...
На днешното събитие на Apple компанията свали капака на iPhone
Коментари Харесай

На днешното събитие на Apple компанията свали капака на iPhone 15 и 15 Plus и, както се очакваше, това е най-вече друга итеративна актуализация - но въпреки това с няколко хубави нови функции. Въпреки това най-голямата промяна несъмнено ще засегне много потенциални купувачи, тъй като Apple се сбогува с Lightning порта, който въведе през 2012 г. с iPhone 5. На негово място, както се очаква, е USB-C.

Както бихте очаквали, USB-C ще пренася захранване, аудио и видео, а USB-C кабел за зарядно за Apple Watch ще ви позволи да захранвате своя часовник чрез батерията на вашия iPhone.

Както миналата година, iPhone 15 и 15 Plus включват съответно 6,1- и 6,7-инчови дисплеи. Голямата промяна тази година е, че прорезът е изчезнал, заменен от така наречения Dynamic Island, който Apple за първи път въведе в гамата на iPhone 14 Pro миналата година. Почти всеки вероятно ще оцени по-малко натрапчивия изрез на предната камера, въпреки че помощната програма за уведомяване на Dynamic Island не е точно промяната на играта, която Apple позиционира да бъде миналата година.

Друга голяма промяна в дисплея тази година е, че е по-ярък от всякога — пиковата яркост на слънчева светлина достига 2000 нита, докато възпроизвеждането на HDR видео достига до 1600 нита.

Камерата също получава някои забележителни подобрения. Въпреки че все още има само два различни обектива на камерата, телефонът вече има същия 48-мегапикселов сензор, който Apple представи за първи път в миналогодишния iPhone 14 Pro. Той групира пикселите и прави 24-мегапикселов изход, но можете също да изрежете по-близо и да използвате средните 12 мегапиксела за 2x телефото опция. Естествено, той все още има и широкоъгълен обектив. Има и нов портретен режим, който се активира автоматично, когато види, че фокусирате върху човек или домашен любимец.

Не е изненадващо, че iPhone 15 използва чипа A16 Bionic, който Apple постави в iPhone 15 Pro миналата година. Това не е голяма изненада, като се има предвид, че чипът A15 вече е на две години — въпреки че все още е доста мощен, би било изненадващо да видим Apple да се опита да го удължи с още една година.

Има нов ултрашироколентов чип в iPhone 15, същият като този в Apple Watch Series 9. Това улеснява намирането на приятели или устройства, когато сте близо до тях. Ще получите индикатор, който ви показва в коя посока да се насочите и колко далеч сте. Съществуващата SOS услуга на Apple се разширява, за да работи и с AAA крайпътна услуга.

Както Apple прави с Apple Watch, новите калъфи за iPhone няма да използват кожа; вместо това те използват собствената тъкан FineWoven на Apple. Както обикновено, iPhone 15 се предлага в пет цвята: черен, светло син, ментово зелен, светло жълт и розов. (Това са моите интерпретации на тези цветове; сигурен съм, че Apple ще има свои имена за тях.) Ценообразуването е непроменено спрямо миналата година: iPhone 15 ще струва $799, а 15 Plus ще струва $899, и двата със 128GB място за съхранение. Предварителните продажби започват в петък, 15 септември, и ще бъдат налични в магазините на 22 септември.

Следете всички новини на живо от събитието „Wonderlust“ на Apple.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР