На днешния ден, през 1957 г., е родена незабравимата Ваня

...
На днешния ден, през 1957 г., е родена незабравимата Ваня
Коментари Харесай

Не се сърди, не се сърди. Винаги си бил дете голямо... Поклон, Ваня!

На днешния ден, през 1957 година, е родена незабравимата Ваня Костова. Вечно усмихнатата дама с благ глас, който предаваше едни от най-красивите текстове, най-нежният тембър, чиято мощ караше всички да замълчат и само да слушат и да му се любуват. Усмивката ѝ, лекотата с която успяваше да развълнува всеки слушател и неповторимата ѝ харизма. Тях в никакъв случай няма да забравим. 

Днес, в памет на Ваня Костова, ще си напомним някои от най-докосващите песни, които ще не престават да звучат и във вечността:

" Обич "



Звездата на Ваня Костова изгря с присъединяване ѝ в група " Тоника Сухопътни войски ". И макар трагичното ѝ овакантяване на групировката, песните които е изпълнила като част от групата, постоянно ще останат едни от най-любимите ни. Една от тях е " Обич ", написана през далечната 1985 г. 

" Искам тази нощ нещо да ти кажа "



Една от най-красивите песни, които Ваня Костова издаде след старта на соловата си кариера. Нежна, лирична и с надълбоко обръщение... 

" Звезда "



Изпълнението на " Звезда " датира от 1987 година Тогава Ваня изпява песента, написана от създателя на Тоника Сухопътни войски - Стефан Диомов, по случай новогодишната стратегия " Танц експрес '87 ". 

" За остарялата обич "



" За остарялата обич " е ария, емблематична в кариерата на Ваня Костова. Споделяме ви осъществяване в дует със сина ѝ Боян Михайлов от 2010 г. 

" Молитва "



Красива ария, която се трансформира в един от най-големите шлагери, изпълнени от Ваня Костова.

" Море от деликатност "



" Море от деликатност " - трите думи, които разказват най-добре творчеството на Ваня и неповторимия ѝ метод към музиката. Неповторима ария!

" Къде си "



Красива комбинация, дело на Стефан Диомов, който остана един от най-големите поддръжници в музиката на Ваня до последния ѝ момент. Текстът е дело на Павел Матев. Предлагаме ви спиращо дъха осъществяване от 2004 г. 

" Здравей, по какъв начин си, приятелко "



Емблематична ария освен за Тоника Сухопътни войски, освен в кариерата на Ваня Костова, само че и за историята на българската музика. 

" Приятели "



Няма по какъв начин да не се усмихнете, щом чуете тази ария. Ваня постоянно се усмихваше от сърце на сцената, дано да я запомним по този начин. 

" Вместо довиждане "



Ваня Костова умееше с хубост, деликатност и финес да съобщи и най-тъжните послания в песните си. Пример за това е " Вместо довиждане ", по музика на Йосиф Цанков и текст на Захари Петров. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР