На днешния ден преди 56 г. на бял свят се

...
На днешния ден преди 56 г. на бял свят се
Коментари Харесай

Можете ли да повярвате? Джанет Джексън на 56!

На днешния ден преди 56 година на бял свят се появява изключителната Джанет Джексън. Тя е една от трите сестри на именития Майкъл Джексън и е най-малкото дете на великото музикантско семейство. Днес Джанет е едно от най-големите лица в шоубизнеса и един от най-добре продаваните актьори в света.

Чаровната дама прави дебюта си на сцена през април 1974 година, а две години по-късно получава и първата си роля в фамилното телевизионно шоу. След това има и още няколко изяви в сериалите „ Good Times” и „ A New Kind Of Family”.

Джанет постоянно е имала поддръжката на брат си Майкъл, с помощта на което през 1982 година тя даже съумява да издаде първия си албум. Във всички видеоклипове и театрални изяви на Джанет ясно личи стилът на семейство Джексън – динамични песни и доста танци. Следващите албуми на певицата се радват на голям интерес и милиони продажби. Джанет е във вихъра на славата си, когато стартира първото си огромно турне през 1990 година



През 1993 година певицата дебютира в киното с ролята си във кино лентата „ Поетичната Джъстис “. В лентата Джанет си партнира с именития рапър Тупак. Въпреки че отзивите за кино лентата не са блестящи, Джаксън получава номинация за „ Оскар “, поради осъществяването си на саундтрака „ Again”.

Две години по-късно Джанет най-сетне записва дует с брат си Майкъл, който носи името „ Scream”, а видеоклипът към песента е най-скъпият в историята.

Но в случай че мислите, че професионалният живот на Джанет е забавен, то сме длъжни да ви споделим, че в персонален проект също не й е скучно. Когато е единствено на 18 година се влюбва бясно в Джеймс Дъбардж, който е член на бандата DeBarge. Страстта посред им е толкоз мощна, че двамата забягват и не след дълго се женят. След по-малко от година бракът е анулиран.

Джанет не остава свободна за дълго и през 1991 година се омъжва скрито за дългогодишния си бизнес сътрудник Рене Елизондо. Този съюз е по-продължителен, само че не и безконечен. През 1999 година двамата поставят край и се развеждат.

През 2001 година Джанет стартира връзка с продуцента Джармейнн Дюпри, само че и с него се разделя. През 2012 година тя се омъжва за катарския предприемач Уисам ал Мана, от който роди и първото си дете. Връзката сред Джексън и Уисам бе забавна за медиите и даже се носеха клюки, че ревностният арабин желал от Джанет да излиза единствено забулена от у дома.



Бракът им не провървя, двамата се разделиха скоро след раждането на сина им Ейса ал Мана. И макар че певицата роди първото си дете на 50-годишна възраст, тя доста бързо се върна във форма и разсъни откровеното удивление на мнозина.



Несъмнено Джанет съумя да сътвори история с осъществяването си на полувремето на Super Bowl през 2004 година дружно с Джъстин Тимбърлейк. Тогава двамата скандализираха света, несъзнателно или преднамерено, като Джъстин разголи зърното на Джанет. В следствие певицата не се появи на тогавашните награди „ Грами “ и се отхвърли от присъединяване си в ефирен план.

Няма по какъв начин да не споменем и най-драматичното събитие в живота на Джанет и семейство Джексън. На 25-и юни 2009 година обичаният Майкъл получи сърдечен арест и умря в дома си. В идващите дни светът потъна в тъга, а в фамилията се заражда спор по отношение на наследството, което кралят на попа остави след себе си.

По случай рождения ден на Джанет ще ви споделим някои от нейните цитати:{*}

„ Много хора, които стартират да работят от ранна възраст в никакъв случай не порастват, тъй като не са имали опцията да бъдат деца. Поради тази причина те не стопират да вършат глупави и хлапашки неща “.

„ Винаги съм била бебето в фамилията и съм доста щастлива по този начин “.

„ Във всекиго виждам конкуренция “.

„ Ако не бях станала певица, евентуално щях да съм счетоводител “.

„ Не е нужно да изпитвате болежка, с цел да запазите спомените “.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР