На днешната дата 11 март Япония отбеляза навършването на 7

...
На днешната дата 11 март Япония отбеляза навършването на 7
Коментари Харесай

Япония си спомня за огромното земетресение във Фукушима

На днешната дата 11 март Япония означи навършването на 7 години от най-тежкия естествен прелом в актуалната й история - земетресението от 9,0 по Рихтер през 2011 година, което беше последвано от цунами и нуклеарна рецесия. 

С минута мълчание днес в страната в 14:46 ч. местно време (07:46 българско) бе почетена паметта на починалите в пагубното земетресение, показва Българска телеграфна агенция.

Бедствието лиши живота на над 18 000 души. Породената от земетресението колосална приливна вълна на практика унищожи доста обитаеми места в три североизточни префектури, а предизвика и повреда в АЕЦ " Фукушима-1 " и радиоактивно заразяване.

На възпоменателна церемония в Токио с присъединяване на представители на императорския двор и на дипломатическия корпус премиерът Шиндзо Абе заяви, че стихийните бедствия са проблем на цялата интернационална общественост.

Той даде обещание държавното управление да продължи да работи за това всички пострадали от бедствието да могат да се върнат към нормалния си живот, а седемте години след злополуката целият североизточен регион на страната бе съвсем напълно издигнат отначало. Все още обаче има към 73 000 индивида, които не могат да се върнат по родните си места от съображения за сигурност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР