На дискусия в Габрово днес ще бъде представен доклад на

...
На дискусия в Габрово днес ще бъде представен доклад на
Коментари Харесай

Световната банка представя своя доклад за жилищния сектор в страната

На полемика в Габрово през днешния ден ще бъде показан отчет на Световната банка за жилищния бранш в България, озаглавен " Покрив над главата “. Това събитие се случва в границите на Европейския учебен срок за съгласуване на икономическите политики, като упованията са Световната банка да направи и рекомендации за развиването на този бранш у нас.

Този отчет планува да даде нужната информация на държавното управление с оглед правене на бъдеща тактика в жилищния бранш. Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " Ашна Матема , старши експерт от Световната банка:

Реално видяно този отчет дава една обща рамка въз основата на нашите рекомендации. Има много проблеми в жилищния бранш, а той е доста значим за стопанската система на всяка една страна. Правителството в действителност осъзнава това и има намерение да го планува в бъдещите политики в жилищния бранш. Макар че има задоволително жилища, казусът с качеството е малко по-проблемен. Въпросът не е толкоз в броя жилища, а по-скоро в самия жилищен фонд, защото огромна част от него е много остарял. Структурното положение на някои от постройките също не е напълно на равнище и просто следва да се извърши малко по-задълбочен разбор в тази тенденция. Също по този начин съществува и казусът с бедното население в страната. Както знаем има много противозаконни квартали, които не разполагат с съответната инфраструктура и обществени услуги.

Цялото изявление с Ашна Матема можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР