На чесъна се приписват куп лечебни свойства. Но наистина ли

...
На чесъна се приписват куп лечебни свойства. Но наистина ли
Коментари Харесай

Ето какво причинява скилидка чесън на стомаха

На чесъна се приписват куп лечебни свойства. Но в действителност ли е толкоз потребен и какво може да ни аргументи потреблението му?

В края на предишния век американският професор Робърт Бек открива, че чесънът съдържа сулфанил-хидроксилен йон, който може да бъде разказан като отровен за мозъка на бозайниците.

Поради тази причина и учените не предлагат потреблението на този зарзават от възрастни хора и го дефинират като най-прекия път към сенилната деменция.

Факт е, че чесънът в действителност оказва помощ в битката с вирусите. Но това не значи, че от заран до вечер би трябвало да го консумираме, с цел да сме здрави.

При хората, които хапват даже една скилидка на ден, резултатът не закъснява - стомашна язва. И всичко това е " посредством " на чесъна. По същия метод, по който убива вирусите, той нападна и лигавицата на стомаха.

Затова се предлага при стомашен дискомфорт след консумация на чесън неотложно да се консултирате с доктор. Без причина стомахът надали ще реагира по този метод.

Това свойство на чесъна е относително ново за учените.

Факт е, че той в действителност разрежда кръвта и по този метод предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Но съществуването на болести като стомашна язва или язва на дванадесетопръстника може да направи използването му съдбовна.

Възможно е чесънът да предизвика вътрешно кървене, което от време на време е с необратими последствия за хората с язва. Той може да окаже неподходящо въздействие върху сърдечно-съдовата система, разреждайки кръвта прекомерно доста, а това води до недоволства като главоболие, световъртеж, гадене, аритмия, тахикария.

Не по-малко нездравословна е и потреблението на чесън с растително масло.

Много хора прибягват до нея с убеждението, че това е по-щадяща композиция за стомаха. Ако сместа се съхранява в ледник, концепцията не е толкоз неприятна. Но при положение, че оставите скилидките на стайна температура, има риск да навредите съществено на здравето си.

Антибиотичните съставни елементи в чесъна, известни като фитонцидите, са сяросъдържащи органични съединения. П ри стайна температура те се трансформират в среда за размножаване на анаеробни бактерии, които предизвикват болести като ботулизъм. Това положение се свързва с хранителна интоксикация, която може да повреди нервната система, а в някои случаи даже и да приключи съдбовно.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР