На брифинг на 7 септември говорителката на Министерството на отбраната

...
На брифинг на 7 септември говорителката на Министерството на отбраната
Коментари Харесай

Пентагонът обяви нова военна помощ за Украйна за 600 млн. долара

На брифинг на 7 септември говорителката на Министерството на защитата на Съединени американски щати Сабрина Сингх разгласи нов пакет военна помощ за Украйна в размер на 600 млн. $. Предишния ден американските управляващи оповестиха общ пакет от помощи за Украйна в размер на 1 милиарда $, в който 665 млн. $ са предопределени за военни разноски.

Новият пакет от помощи беше разгласен от представителя на Пентагона Сабрина Сингх на брифинг за публицисти.

Новият пакет от помощи ще включва закупуване на муниции за системата за залпов огън HIMARS (Multiple Racket Launcher System - MLRS) и артилерия, съоръжение за електронна война, както и финансиране на техническа поддръжка и услуги по интеграция на системи за противовъздушна защита. Според прессъобщение, оповестено на уеб страницата на организацията, Украйна ще получи и съоръжение за разминиране на територията.

Оръжието ще бъде закупено от снабдители, а няма да се дава от запасите на министерството на защитата на Съединени американски щати, съобщи госпожа Сингх.

Сабрина Сингх съобщи, че Съединени американски щати възнамеряват да изпратят снаряди с обеднен уран на Украйна, когато там дойдат танковете " Ейбрамс ". " Целта е снарядите да бъдат там тъкмо по същото време, по което и танковете ", сподели тя.

Общата военна помощ за Украйна от началото на президентството на Джо Байдън през 2021 година надвишава 44,4 милиарда $, а от началото на войната - 43,7 милиарда $, добави Сабрина Сингх./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР