На бойното поле в Бахмут украинските сили са отблъснали 60

...
На бойното поле в Бахмут украинските сили са отблъснали 60
Коментари Харесай

Путин иска Бахмут за 9 май. Русия праща още наемници на “Вагнер”

На бойното поле в Бахмут украинските сили са отблъснали 60 съветски офанзиви в границите на последните 24 часа, излиза наяве от отчет на генералния щаб на Киев. Съобщава се за яростни боеве и в Маринка, покрай Бахмут, където съветските сили се пробват да подобрят тактическите си позиции.

Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр сподели, че съветските войски - предвождани от наемници от частната група " Вагнер " - поставят всички старания да завладяват Бахмут до 9 май и да подарят победа на Владимир Путин. 

Изявлението на Маляр опонира на очевидната опасност от ръководителя на " Вагнер " Евгений Пригожин, който по-рано през днешния ден съобщи, че ще изтегли бойците си от Бахмут до 10 май - ден след плануваните от Кремъл празнувания на Деня на успеха. 

Още предходната година, няколко месеца след началото на съветската инвазия в Украйна, се заприказва, че Путин желае да показа пред съветската общност победа над Мариупол, където по това време се водеха тежки боеве, с цел да оправдае започването на войната. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР