На бляскава церемония снощи Националната асоциация на бойните спортове в

...
На бляскава церемония снощи Националната асоциация на бойните спортове в
Коментари Харесай

Най-добрите в бойните спортове бяха отличени с годишните награди Златен пояс

На блестяща гала нощес Националната асоциация на бойните спортове в България отличи най-хубавите спортисти и треньори за 2019 година на влиятелните награди „ Златен пояс “.

За призове се състезаваха над 40 000 състезатели, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията и през годината са донесли за страната ни общо над 300 медала от Световни и Европейски шампионати. Атрактивни и доста зрелищни демонстрации съпътстваха връчванията на годишните награди на всяка от федерациите, а кулминационната точка на вечерта беше раздаването на огромните призове „ Златен пояс “.



Спортист на годината при мъжете за 2019 година стана състезателят на Българската карате киокушин федерация Кристиян Дойчев. Той изпраща годината с доста триумфи при мъжете. Едва на 23 години, през 2019 година Дойчев стана Европейски първенец по киокушин от Португалия, първенец в дебютното издание на Kyokushin World Super League  в Сидни, а единствено преди дни се завърна от Световното състезание в Нур-Султан, Казахстан, със сребърен орден. Наградата на Дойчев беше връчена от Димитър Тодоранов - нееднократен народен, балкански, европейски шампион  по „ карате-до ”, основен управител на Федерацията по шотокан и треньор.



Вторият „ Златен пояс “ – за най-хубав състезател на годината при дамите, отиде при международната и европейска шампионка по таекуондо и кикбокс Албена Ситнилска. През 2019 година тя завоюва международни трофеи по таекуондо ITF на спаринг до 57 кг. и по кикбокс в киклайт контакт, категория до 55 кг., на Световното състезание по кикбокс в татами стилове, което се организира Анталия (Турция) и бе проведено от Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO). Златният пояс на Албена бе връчен от друга наша международна шампионка - националът на България по бокс Станимира Петрова.

Голямата премия за треньор на годината спечели  Радослав Пенов, който изведе състезателен клуб „ Файтърс-НСА “ до сложен първенец на България по Карате Шотокан за 2019 година. И то за четвърти път в кариерата си. Призът „ Златен пояс “ беше връчен на Пенов от двукратния олимпийски първенец по битка Армен Назарян.

Със специфичната премия „ Златен пояс “ в категория „ Ярка победа “ беше отличена Мария Оряшкова. Тази година тя влезе в историята на Европейските игри като единственият състезател, който взе участие в два спорта – битка и самбо. В Минск тя стигна до златото в самбото. Оряшкова не участва на церемонията поради подготвителен лагер по битка в Белмекен. Призът за достиженията й беше връчен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

„ За мен е голяма чест и желая да ви благодаря, че в предното издание ме удостоихте с достойнството да бъда притежател на една от премиите. Това в действителност значи доста за мен. Изпращаме една изключителна сполучлива година. Дванадесетте федерации, членки на асоциацията, завоюваха над 300 медала във всички възрастови групи от Европейски и Световни шампионати, което е голям триумф. Благодаря ви! Знам, че тези медали ще бъдат тласък на младите бойци да пазят почтено достойнството на България. Именно безбройните медали и цялостните зали са най-хубавия отзив за вашата работа “, съобщи от сцената министър Кралев.



Последната огромна премия „ Златен пояс “ в категорията „ Вярност на традициите “ завоюва Петър Драгоев - вицепрезидент на Българска федерация по Ушу. От ноември 2019 година той е член на комисията по обичайно ушу към Световната федерация по бойнито изкуство, с което става първият българин, определен за член на управителен орган на Световната федерация по Ушу.

Наградите „ Златен пояс “ се организират за втора поредна година от Националната асоциация на бойните спортове в България с ръководител шихан Иво Каменов. Асоциацията е учредена през 2015 година, с цел да подкрепи, поддържа и разпространява бойните спортове в България. В нея членуват над 476 клуба от цялата страна и над 40 000 спортисти. Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска битка.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Усло
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР