На базата на проучване на Transport & Environment (T&E), Eвропейската

...
На базата на проучване на Transport & Environment (T&E), Eвропейската
Коментари Харесай

Новите автомобили стават все по-широки и затрудняват трафика на Европа

На базата на изследване на Transport & Environment (T&E), Eвропейската транспортна комисия за пътна сигурност (ETSC) анонсира, че новите коли стават с към 1 сантиметър по-широки на всеки две години, натоварвайки в допълнение така и така сериозният градски трафик.

От ETSC разясняват, че към половината от продаваните нови коли в Европа са прекомерно необятни за паркоместата по улиците на доста страни. Това води с изключение на до по-трудно паркиране, само че и до спомагателни затруднения в трафика, включително и за велосипедистите и пешеходците.

Според разбора на Eвропейската транспортна комисия за пътна сигурност междинната широчина на новите коли се е нараснала до 180.3 см през първата половина на предходната година, от 177.8 см през 2018 година, като смяната е изключително осезаема при SUV моделите.

" По-широките дизайни също по този начин разреши в допълнение нарастване на височината на колите, макар данните от краш проби, които демонстрират, че нарастване с 10 см на височината на предните елементи на автомобила носи 30% по-висок риск от смъртни случаи при конфликти с пешеходци и велосипедисти ", споделят от ETSC.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР