На Барселона е повдигнато обвинение от испанската прокуратура за даване

...
На Барселона е повдигнато обвинение от испанската прокуратура за даване
Коментари Харесай

Барселона се сдоби с официално обвинение за корупция

На " Барселона " е повдигнато обвиняване от испанската прокуратура за предоставяне на подкупи на някогашен арбитър и реферски началник по нашумялото следствие за корупция, осведоми испанското издание El Debate.

На този стадий няма удостоверение от клуба или управляващите. В началото на годината клубът бе упрекнат, че от 2001-ва до 2018 година е превел 7,3 милиона евро на компании на Хосе Мария Енрикес Негрейра, някогашен рефер и дълготраен вицепрезидент на Съдийската комисия на футболната федерация на страната.

Клубът отхвърля виновност с оправданието, че употребявал бизнеса на Негрейра за видеоуслуги. Прокуратурата е на друго мнение - години наред от Барса са си " купували съдийски комфорт ". Негрейра е бил фактор измежду арбитрите в интервала 1993-2018 година

По-рано през днешния ден бе обявено, че полицията е претърсила офиси на Испанската футболна федерация. 

" Барселона " е застрашен с изваждане от Ла Лига и евротурнирите, като казусът се следи и от УЕФА, а неотдавна шефът на европейския футбол Александър Чеферин го дефинира като " доста сериозен ".

Според El Debate лични обвинявания са получили Негрейра, неговият наследник Хавиер Енрикес Ромеро и някогашните президенти на " Барселона " Жосеп Мария Бартомеу и Сандро Росей. Те ще бъдат съдени персонално като директни участници в схемата.

Наскоро президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес подаде оставка поради прословутата целувка с испанската националка Джени Ермосо. Скандалът докара до други уволнения и оставки.

А корупционният проблем на " Барселона " идва като следващ удар на " Камп Ноу " - клубът изпитва финансови усложнения и не може да си разреши футболистите, които желае поради правилото за финансов феърплей. Това е повода завръщане на Лео Меси да не се реализира.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР