На българския потребител определено му дойде в повече съобщението, че

...
На българския потребител определено му дойде в повече съобщението, че
Коментари Харесай

Ще ни накарат ли да ядем мравки и бръмбари?


На българския консуматор несъмнено му пристигна допълнително известието, че в продуктите ще бъдат влагани инсекти.

 

От БАБХ означават, че към този момент на пазара няма такива артикули. Ако обаче се появят, то тази стряскаща съставна част би трябвало да бъде изписана върху етикета.

 



Вероятно си спомняте, че преди десетина дни, инструкция на Европейския съюз разреши в хранителни артикули да се прибавя прахуляк от смлени инсекти. Европейски Съюз одобри на 24 януари новия правилник, в който се позволява търговията и потреблението на брашно от домашни щурци.

 

Според специалистите на БАБХ на родния пазар няма храна, в която да са вложени тези гадини. Д-р Иван Генчев, който е шеф на дирекция „ Контрол на фуражите и страничните скотски артикули “. Той добавя, че еврозаконодателството самостоятелно разрешава разрешаването на нова храна.

 

Съгласно настоящите правила на родния пазар, на етикета на храните наложително би трябвало да бъде маркиран праха от инсекти, в случай че е вложен подобен.

Същевременно в Европа това се обрисува като много печеливш бизнес. В Италия да вземем за пример към този момент си похапват сандвичи с инсекти. Верига заведения за бързо хранене е пуснала в продажба хамбургер с брашно от щурци. Цената му е 13.90 евро.

 

„ Грило чийзбургера “ е разказан от основателите си като пресен и примамващ с типа си. Предназначен е за феновете на кулинарните опити.

Към сместа за хлебчето е добавено брашно от щурци, получено от немско стопанство.

Добавя се разтопено сирене, лилаво зеле, американски картофки и сос.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР