На българския пазарИнтернет е най-предпочитаният канал за информация от българите

...
На българския пазарИнтернет е най-предпочитаният канал за информация от българите
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

На българския пазарИнтернет е най-предпочитаният канал за информация от българите null
Българите не престават да се осведомят за настоящи събития от малкия екран, само че в случай че имат право на една медиа, биха избрали интернет, сочи изследване на " Nielsen Admosphere България, направено по въпроси на " Капитал ".

Въпреки спорните дейности на основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг през тази година, компанията остава най-предпочитаната обществена платформа за максимален % от българите. Това не пречи на рекламодателите да не престават да наливат пари в телевизионна реклама, до момента в който дейните консуматори и частта от обществото с най-висока покупателна дарба сърфира сред обществените мрежи.
Реклама Noble Graphics беше отличена за най-ефективната рекламна организация за 2021 година
Тази година журито на " Effie България " връчи общо четири златни, пет сребърни и две бронзови оценки. Големите призове в състезанието отидоха за акция на " Пиринско ", трансформирайки марката в " Търговска марка на годината ". Най-много точки за наградата " Най-ефективен шеф " сграбчи Carlsberg Bulgaria, изравен зад марката на " Пиринско ", а предстоящо с общо пет награди - две златни, две сребърни и една бронзова, Noble Graphics беше оповестена за " Най-ефективна организация ", осъществила и акциите на бирения бранд. Творческата организация завоюва и миналогодишното издание на Effie, като премията за най-ефективен рекламодател тогава бе отредена на различен неин дълготраен клиент " Кауфланд България ".
proof. поема информационното обслужване на Mall Plovdiv
След извършен конкурс креативна организация proof. поема цялостното информационно обслужване на Mall Plovdiv през идната 2022 година Екипът на организацията ще се грижи за ATL, BTL, Digital и обществените мрежи на мола, стратегическото обмисляне и медиа ръководството в обичайната и цифрова среда. Преди proof., за връзките на комерсиалния център 12 години се грижеше информационната група The Smarts.

" Комуникационната платформа, която ще използваме в идната година, е въодушевена от разрастването на Пловдив като културно средище и прави оценка голямата смяна, случила се с града в последните 12 години, откогато Mall Plovdiv съществува ", разяснява Ангел Искрев, креативен шеф на proof.
Реклама " Нова броудкастинг груп " закупи правата за лъчение на Висшата лига за идващите три сезона
В каналите от пакета DIEMA XTRA и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA феновете на британската Висша лига ще имат опцията да гледат футболните срещи през идващите три години. " Нова броудкастинг груп " закупи телевизионните права за лъчение в България за идващите три сезона, считано от 2022/2023 до 2024/2025 година

Броят на предаваните мачове ще се усили до 380. Всеки от тях ще бъде съпроводен от студийна стратегия с разбори и мнения.
БНР ще се бори против подправените вести
Екип на Българското национално радио (БНР) ще ревизира достоверността на съмнителни вести и обстоятелства, като разпознава и разкрива манипулативни или погрешни изказвания. Журналистите ще изготвят изследвания и ще търсят експертни отзиви, с цел да потвърди истинността или не на несъмнено изказване. Екипът е формиран от осем индивида от разнообразни стратегии на БНР, които са минали особено образование с помощта на Асоциацията на европейските публицисти. Първата тематика, с която новосформираното звено на радиото ще се заеме, е COVID-19.
Българските оценки на премиите Epica
McCann Sofia, Noble Graphics и proof. бяха българските креативен организации, позволени до финала на тазгодишното издание на премиите Epica. Журирани от публицисти, премиите всяка година включват 200 медии от целия свят в селекцията и награждаването на най-хубавите информационни акции.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Компании 2 Политика 3 Телекоми 1 Политика 2 Енергетика 3 Телекоми 1 Компании 2 Политика 3 Промишленост Реклама
McCann Sofia и акцията им с Mastercard Fly With a Book съумя да извоюва две сребърни оценки в категориите " Финансови услуги ", " Ковид връзки " и бронз в категория " Сайт ", a proof. завоюва бронзово отличие в категория " Безалкохолни питиета " за акцията си " #wakeupafter6pm " на марката Fritz-kola Bulgaria.
Дигитален бизнесTikTok влиза в ресторантьорския бизнес Източник: Bloomberg
От платформата за видеосподеляне оповестиха, че ще влязат в партньорство Virtual Dining Concepts, американска компания, която оказва помощ на притежателите на заведения за хранене да изградят идея за доставка на храна. TikTok Kitchen ще започва през март, като първоначално дистрибуцията ще се прави на цялата територията на Съединени американски щати.

Новото начинание е въодушевено от видеата с храни и предписания, известно наличие измежду потребителите, което обичайно събират милиони гледания. Съоснователят Робърт Ърл съобщи, че към 300 ресторанта на TikTok са планувани в цялата страна за стартирането, като броят им се чака да нарасне до 1000 към края 2022 година Менюто на TikTok Kitchen ще съдържа най-актуалните за платформата предписания, в това число печена паста със сирене " Фета ", която стана и най-търсената в Гугъл рецепта през 2021 година По думите на Робърт Ърл, цените ще стартират от 6.99 $.
Бюлетин Маркетинг и реклама
Получавайте най-важното и забавно от маркетинга: вести, рекламни акции, разгласи за работа
Вашият email Записване
Реклама Все повече марки се нареждат в " метавселената " Източник: Adidas
Компанията, известна най-добре със своите поло ризи, предлага преживяване " Зимно бягство " в онлайн вселената на Roblox. Играчите могат да се насладят на действия като кънки на лед, до момента в който пазарят ретро спортни дрехи от сбирката на дизайнера от 90-те. Очаква се продуктите да костват от 125 до 300 Robux, или към 1.25 до 3 $, оповестява Bloomberg.

След като Nike сътвори собствен личен виртуален свят в платформата за игри Roblox, съперникът им Adidas също сподели дълго чаканата си виртуална сбирка, издадена в партньорство с Bored Ape Yacht Club. Дигиталните артикули донесоха на компанията продажби за повече от 22 млн. $.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР