На българския пазар Интелектуален холокост: медийният съвет предвижда санкции за

...
На българския пазар Интелектуален холокост: медийният съвет предвижда санкции за
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

На българския пазар
" Интелектуален холокост ": медийният съвет планува наказания за предаването " Ергенът " Реалити предаването " Ергенът " стартира на 19 февруари, а тази седмица предстоят финалните два епизода Източник: Youtube.com
На първото съвещание на Съвета за електронни медии (СЕМ) предходната седмица членовете на медийния регулатор насочиха остри рецензии към рeалити формата " Ергенът ". Най-остро мнение изрече новият ръководител на регулатора Соня Момчилова, която дефинира предаването като " интелектуален холокост " и изиска наказания за медийния снабдител (в случая bTV Media Group).

Членовете на регулатора разискаха отчет на Дирекция " Мониторинг и разбори ", който осведоми, че в Съвет за електронни медии са постъпили 44 писма на фенове, които осъждат предаването поради " пошлото, сексистко, унизително и обидно за дамите наличие ". Докладчикът означи, че съгласно феновете форматът популяризира фрагменти на психически тормоз и несъразмерна приложимост на алкохол. Това, отбелязва още отчетът, не е първото нарушаване на медията по отношение на наличието в риалити предаването " Ергенът ".
Реклама Съвет за електронни медии ще прави повсеместен мониторинг за отразяването на войната Пролет Велкова и Симона Велева влязоха в Съвет за електронни медии от квотата на Народното събрание Фотограф: Велко Ангелов
В четвъртък медийният регулатор взе и единомислещото решение Съвет за електронни медии да изготвя и цялостен мониторинг на отразяването на войната в Украйна от 24 февруари до момента с акцент върху основни дати за спора. Предложението пристигна от Симона Велева, също част от актуализирания състав на регулатора, чиято кандидатура беше подкрепена от депутатите от " Продължаваме промяната ".

По концепция на Габриела Наплатанова, също ново попълнение за регулатора от квотата на президента Румен Радев, беше решено дружно с мониторинга да бъде предоставено и провеждането на социологическо проучване за това по какъв начин и от кои източници хората у нас се осведомят за войната и за последствията ѝ върху България. Заседанията на Съвет за електронни медии оттук насетне ще се излъчват онлайн в действително време, взеха решение още съветниците.
Реклама Доц. Жана Попова: Обществените медии са убивани постепенно, до момента в който ги трансформират в казино Жана Попова: Интернет е шансът на публичните медии да оцелеят Източник: Дарик радио
Доцент Жана Попова е учител във Факултета по публицистика и всеобща връзка към Софийския университет " Св. Климент Охридски ". В изявление за " Дневник " доцент Попова разяснява проблемите на публичните медии и ролята на Съвета за електронни медии. " В края на мандата Емил Кошлуков би трябвало да ни убеди, че си е приключил работата. Защото в ефир това не се вижда. Съвет за електронни медии би трябвало да ни показа какво от програмата, с която е станал шеф Кошлуков, е свършено ", декларира доцент Жана Попова.

По думите й идващият общоприет шеф на Българска национална телевизия би трябвало да схваща, " че програмата е 24-часова, че Българска национална телевизия не е единствено " По света и у нас " и да спре да повтаря, че ще прави детски и културни излъчвания ".
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Енергетика 3 Войната в Украйна 1 Енергетика 2 Коментари и разбори 3 Свят 1 Войната в Украйна 2 Компании 3 Свят Реклама БДВО връчи премиите " PR приз 2022 " Награждаване на състезанието " ПР приз 2022 " Източник: facebook.com/BulgarianPRAssociation
На 19 май Българското сдружение за връзки с обществеността (БДВО) раздаде тазгодишните си награди " PR приз ". Най-добрите планове на PR експертите в България бяха отличени в общо 14 категории, а събитието се организира под мотото " Силата на думите. Думите на силата ". В тазгодишното издание на състезанието участваха 78 плана на вътрешни информационни екипи на компании, организации, медии, неправителствени организации и институции. Големите спечелили на вечерта бяха А1, които завоюваха цели шест оценки. Като най-награждавана организация се отличи All Channels Group с цели пет оценки в разнообразни категории.
" 25 години животът е апетитен с Българска национална телевизия и Ути Бъчваров " е новият подкаст на готвача Източник: Българска национална телевизия Бюлетин Маркетинг и реклама
Получавайте най-важното и забавно от маркетинга: вести, рекламни акции, разгласи за работа
Вашият email Записване
Реклама
Телевизионният водещ и кулинар Ути Бъчваров стартира своя подкаст поредност за четвъртвековния си опит в ефира на публичната телевизия. От малкия екран напомнят, че предаването на Бъчваров е първото всекидневно кулинарно предаване в българския ефирен ефир, което продължава да се снима и до през днешния ден. В поредност от 25 тематични епизода, които ще излизат всеки четвъртък, Ути Бъчваров ще разкрива секрети от историята на предаването. Програмата ще се излъчва в каналите на Българска национална телевизия.

Дигитален бизнес
Бордът на Twitter желае да задължи Илън Мъск да приключи договорката По-рано бордът посъветва акционерите да одобряват офертата и дефинира, че тя е в техен интерес Източник: Reuters
Бордът на шефовете на Twitter съобщи, че при нужда ще принуди Илън Мъск да приключи придобиването на компанията. Ръководството има намерение да се възползва от специфична уговорка в предварителния контракт, която задължава притежателя на Tesla да придобие обществената мрежа на обещаната цена - 44 милиарда $. Милиардерът краткотрайно замрази договорката и разгласи, че няма да купи Twitter, до момента в който не получи информация за точния брой на подправените профили на платформата.

Ако Мъск откаже да закупи обществената мрежа, ще би трябвало да заплати наказателна клауза в размер на 1 милиарда $, показва категорично предварителният контракт по договорката. Но даже да я заплати, Мъск може да не успее да излезе от договорката толкоз елементарно. Споразумението включва и характерна наредба, която разрешава на Twitter по правосъден ред да изиска осъществяване на договорката.
Дъщерната компания на Гугъл в Русия се закрива " Гугъл Русия " разгласи банкрут, откакто локалните управляващи са иззели контрола върху банковите сметки на компанията
Руското поделение на софтуерния колос Гугъл стопира активността си в страната, откакто локалните управляващи поеха контрола върху банковите сметки на компанията. По този метод за интернет търсачката става невероятно да се заплащат заплати на дребното останали чиновници на компанията в Русия или да се извършват отговорности към разнообразни снабдители. Въпреки това услугите, безвъзмездни за крайния консуматор, като Гугъл Search, Maps и YouTube ще продължат да работят, разясняват от компанията пред Financial Times. В записка, оповестена в формалния съветски указател Федресурс, се споделя, че дъщерното сдружение на Гугъл има намерение да разгласи банкрут и от 22 май планува " некадърност да извърши паричните си отговорности ".

Подразделението Alphabet е подложено на засилен напън в Русия от месеци, тъй като не съумява да изтрие наличие, което Кремъл смята за нелегално. Друга причина за напрежението е ограничението на достъпа до някои съветски медии в YouTube, само че съветските управляващи до момента не са блокирали достъпа до услугата.

Медиен бизнес
#MyWar: украинци описват персонални истории от военната експанзия на онлайн платформа Източник: https://mywar.mkip.gov.ua
Министерството на културата на Украйна финансира уебсайт, в който украинци могат да споделят истории от бруталното нахлуване на Русия над страната им от първо лице и от самото място на ужасяващите събития, оповестява Международната платформа свидетелства за експанзията в Украйна с разказите на действителни хора, които документират какво се случва с тях и с околните им в епицентъра на военните дейности. #MyWar дава опция да се прочетат техните истории на 41 разнообразни езика с помощта на автоматизирания превод, както и да се създадат дарения за идеята на уеб страницата.

Рекламен бизнес

The Pitch Positive Pledge ( " Гаранция за положителни състезания " ) е нова самодейност на браншовите английски информационни организации IPA и ISBA, която се стреми да направи процеса на състезанията за избор на организация по-предсказуем, умишлен и съгласуван както с рекламодателите, по този начин и с организациите, оповестява The Drum. Новата самодейност цели да подтиква повече бистрота.

Преди, по време и след провеждането на състезанието рекламодателят се задължава да даде документално ревю, в което ясно показва за какво би трябвало да се организира съответният конкурс, да обмисли последствията от условията, които слага пред организациите за осъществяване, и да осведоми непосредствено организациите за резултата от представянето им.

Свободни позиции

Тази седмица се търси и на българското сдружение за групово ръководство на сродни права в музиката ПРОФОН, a oт Media.Monks са оповестили свободно място за.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кристияна Христова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР