На българо-турската граница ще бъде издигнат паметник на полицая Петър

...
На българо-турската граница ще бъде издигнат паметник на полицая Петър
Коментари Харесай

Издигат паметник на убития български граничар Петър Бъчваров с помощ от Турция

На българо-турската граница ще бъде повдигнат монумент на служителя на реда Петър Бъчваров, който почина след случай през месец. Това стана ясно след среща сред ръководителя на 48-ото национално заседание Вежди Рашидов и външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу. Турската страна е предложила да направи монумент на българския служител на реда.
Прочетете още
Международна среща за миграцията, контрола на границите и облекчение на визовия режим ще бъде проведена от българския парламент. Това сподели в Турция ръководителят на 48-ото национално заседание Вежди Рашидов след диалога си с ръководителя на Великото национално заседание Мустафа Шентоп, оповестиха от пресцентъра на националното заседание.

Срещата да се организира в България и да възобнови процеса, който стартира през 2018 година във Варна по концепция на някогашния министър председател Бойко Борисов, предложи Рашидов. Той имаше диалог „ на четири очи ” с ръководителя на турския парламент, а българската делегация се беседва с ръководителя на Великото национално заседание Мустафа Шентоп и турски депутати. По-рано двамата ръководители на парламенти разговаряха „ на четири очи “, написа Нова. 

Шентоп и Рашидов са безапелационни, че мигрантската рецесия е един от значимите проблеми освен за двете страни, само че и за цяла Европа.

„ Знаем, че Турция се грижи за близо 4 млн. мигранти на своя земя ”, означи Вежди Рашидов и  подчерта, че откогато има засилен миграционен напън, най-надеждната граница в този регион е българо-турската.

„ Необходимо е да седнем дружно и да решим общия ни въпрос, това е проблем на Европа ”, добави ръководителят на Народното събрание.

По думите на Шентоп миграцията към този момент се приема като световен проблем и то главно след войната сред Украйна и Русия. „ Обсъждахме и постигнахме координация, че с присъединяване на парламентите на други страни може да бъде проведен интернационален конгрес по въпросите на миграцията ”, добави той. 

Председателят на Народното събрание съобщи пред публицисти след срещите, че от 10-15 години връзките сред България и Турция са на извънредно положително равнище. Бяха направени доста взаимни съвещания на държавните управления, чудесно е и съдействието сред обособените министерства, добави той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР