На 92-годишна възраст почина най-старият затворник в Италия. Това е

...
На 92-годишна възраст почина най-старият затворник в Италия. Това е
Коментари Харесай

Почина един от най-влиятелните босове на Ндрангета

На 92-годишна възраст умря най-старият пандизчия в Италия. Това е мафиотският необут Франческо Барбаро, който бе един от най-кървавите босове на Ндрагетата. Той издъхна в болничното заведение на град Парма, написа БГНЕС.
Преди няколко дни положението му внезапно се утежни и той бе изместен в болничното заведение от локалния затвор със непоколебим режим, където три години излежаваше доживотната си присъда.
Ндрагета е наименованието на мафията на южната област Калабрия, откъдето тя разпростря въздействието си по целия свят, в това число в Латинска Америка и Австралия. През 80-те години Барбаро се занимаваше с отвличания на хора против откупи, само че по-късно се трансферира към интернационалния наркотрафик, като постоянно поддържаше тесни връзки с управляващите и елита на родната му Калабрия.
Именно на него бе отредено да стане главния представител на Ндрагетата в промишлено развития север на Италия, когато мафиотите започнаха интензивно да перат пари там. Над 20 години Барбаро лежа в пандиза поради отвличания на хора и излезе на независимост през 2013 година, само че скоро отново бе хвърлен зад решетките поради ликвидиране на служител на реда преди 25 години.
Барбаро се радва на неоспорим престиж измежду мафиотите. Той постоянно ставал при изгрев и даже на 80-годишна възраст продължавал занимания с йога.
Единият му наследник Джузепе неотдавна бе освободен от пандиза по здравословни аргументи. Другият - Роко, бе задържан преди година и в този момент излежава 16-годишна присъда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР