На 91-годишна възраст почина бащата на мечето Падингтън Майкъл Бонд.

...
На 91-годишна възраст почина бащата на мечето Падингтън Майкъл Бонд.
Коментари Харесай

Почина Майкъл Бонд, "бащата" на мечето Падингтън

На 91-годишна възраст умря " бащата " на мечето Падингтън Майкъл Бонд. Мечето, фен на мармалада и родено в " мрачно Перу ", бе знаков воин за генерации деца.

Първата книга, отдадена на него - " Мечето Падингтън " излиза през 1958 година В нея осиротялото животинче идва в Англия, носейки на врата си табелка " Моля, погрижете се за това мече " - сходна на табелките, които децата бежанци по време на Втората международна война, са носели, пристигайки сами в Лондон.

" Знам съвършено по какъв начин биха реагирали моите лични родители, в случай че бяха видели някой в такова състояние, изключително с такава табелка. В живота има малко неща, които са по-тъжни от това да бъдеш емигрант ", споделя Бонд в изявление отпреди няколко години.

Приключенията на Падингтън, който е кръстен на жп-гарата в английската столица, не престават в над двадесет книжки, а неотдавна получиха известност по света с излизането на едноименния филм. Втора лента за Падингтън ще излезе по-късно тази година, а актьорите в нея са разбрали за гибелта на Бонд в последния ден от фотосите.


© Reuters

Цветя и бурканче мед бяха оставени пред статуята на Падингтън на едноименната гара.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР