На 9 юли 1957 г. Долорес Харт дебютира на големия

...
На 9 юли 1957 г. Долорес Харт дебютира на големия
Коментари Харесай

Елвис имаше нещо специално под кръста: Звездата, която стана монахиня

На 9 юли 1957 година Долорес Харт дебютира на огромния екран във кино лентата Loving You. Тя е единствено на 19 години.

Тя постоянно ще заема особено място в редицата звезди край Елвис Пресли като първата жена, която го целува на екрана.

През идващите пет години хубавицата от Чикаго се снима в 10 кино лентата, в това число за повторно дружно с Елвис в " Крал Креол ".

Тя сензационно напуща Холивуд след снимането на кино лентата " Ела, полети с мен " през 1962 година, а когато се отхвърля от всичките си земни притежания и приема духовнически ранг, се оказва в неволя.

Но даже и откакто дава последните си отшелнически клетви, Харт приказва с трогване за времето, прекарано с Елвис, и искрено за неговия полов магнетизъм.

" Да те обичам " е едвам вторият филм на Елвис и първата му основна роля. Въпреки че към този момент е огромна музикална звезда и кумир на милиони хора, Харт си спомня за един напълно друг човек, който се крие зад цялото това безсрамие и звездно качество.

Тя споделя: " Нямах визия кой е Елвис Пресли. Когато го срещнах за първи път, той беше просто очарователно младо момче с дълги бакенбарди.

" Той не можеше да бъде по-любезен. Скочи на крайници и сподели: " Добър ден, мис Долорес ". Той и Гари Купър бяха единствените в Холивуд, които ме назоваха по този начин. "

Когато Елвис учтиво продължава да я кани да излезе с него, тя му отхвърля, казвайки, че ежедневните ѝ позвънявания в 5 ч. сутринта на снимачната площадка вършат срещите невъзможни.

Харт е единствено една от многото сътрудници на Елвис, които са вярвали, че той е имал гения да изиграе доста по-предизвикателни и значими функции, само че е бил възпрепятстван.

Тя споделя: " Той в действителност искаше да бъде идващият Джими Дийн. Можеше и да го направи, тъй като се беше научил да играе воин, а освен себе си. Но мениджърът му мислеше единствено за пари и всичко, което правеше по-късно, беше единствено с девойки и прочие...

" Какво става в една огромна професионална промишленост, която ще употребява човек като Елвис, който има такива способности, и ще го употребява персонално, а няма да върне на индивида това, от което има потребност? Това не е брак, повярвайте ми. "

 Харт може и да е станала монахиня, само че възхвалява сексуалността на краля и здравословното въздействие, което той оказва върху изменящото се общество.

Тя сподели: " Елвис имаше метод на битие, който самичък по себе си беше доста почтен, макар че от кръста надолу имаше сериозна покана. Той разчупи целия шаблон със сексуалността, като просто дръпна завесите и сподели: " Вижте, не е толкоз грозно, колкото всички вие казвате. Можем да танцуваме, да пеем и да се любуваме един на различен. Ето за какво го обичахме. "

Самата Харт продължава да прави паметния филм от 1960 година " Къде са момчетата ", който самоуверено преглежда зараждащата се половост на младите колежани. Тя получава и номинация за премия " Тони " за дебюта си на Бродуей в " Удоволствието от неговата компания ".

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР