На 9 януари (понеделник) от 10:00 ч. на Дондуков“ 2

...
На 9 януари (понеделник) от 10:00 ч. на Дондуков“ 2
Коментари Харесай

Денков отива с мандата при президента

На 9 януари (понеделник) от 10:00 ч. на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще одобри претендента за министър-председател Николай Денков , посочен от втората по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание – „ Продължаваме промяната “, на който според конституционната процедура връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент. Това оповестиха от президентската институция. 

DarikNews.bg напомня, че откакто от ГЕРБ не съумяха да осъществят първия мандат , а препоръчаният от тях кабинет на проф. Николай Габровски бе отритнат от Народното събрание в края на предходната година, политическата рулетка се завъртя и президентът Румен Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на партия " Продължаваме Промяната ".

" Приемам от името на политическа групировка " Продължаваме Промяната " този втори мандат с ясното схващане, че  задачата е извънредно сложна, доста хора дори споделят, че е невъзможна. Въпреки това, ние сме уверени, че би трябвало да създадем всичко, което е належащо с цел да съставим държавно управление през сегашния интервал ", сподели учен Николай Денков, приемайки втория мандат.  

Преди дни без разисквания депутатите отхвърлиха предлагания от " Продължаваме Промяната " (ПП) план на декларация за установяване на приоритетните национални цели и задания пред 48-ото Народно заседание на България и ограниченията, нужни за тяхното реализиране. По думите на кандидат-премиера акад. Денков с декларацията трябваше да се разбере дали от " Продължаваме промяната " имат поддръжка за сформиране на държавно управление. От Политическа партия обявиха, че в случай че тази декларация не бъде призната от Народното събрание, ще върнат незабавно мандата.

В декларацията се предлагаха четири национални цели: Развитие на конкурентна новаторска икономика; гарантиране на национална сигурност и господство на правото; реализиране на енергийна самостоятелност и стабилно развитие; понижаване на неравенствата и достъп до качествено обучение и опазване на здравето.

Николай Денков благодари на сътрудниците си, че са се присъединили в гласуването през днешния ден и уточни, че се е видяло, че огромна част от тази зала не е подготвена въобще да влезе в тази полемика - какви да са целите на България в идващите години. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР