На 9-ти юли в Тетевен се проведе обучение на тема

...
На 9-ти юли в Тетевен се проведе обучение на тема
Коментари Харесай

В Тетевен се проведе обучение на тема ,,Доброволчество, видове, разпространение“

На 9-ти юли в Тетевен се организира образование на тематика,,Доброволчество, типове, разпространяване “ по план,,Предай идеята нататък “, финансиран от Министерство на младежта и спорта. В него взеха присъединяване младежи от общината, като бяха спазени всички противоепидемични ограничения, според наредбите на Министерство на здравеопазването.
Обучението беше разграничено на два модула. По време на първия модул участниците се срещнаха със същността и главните характерности на доброволчеството през днешния ден, Световната декларация на доброволците и типовете доброволчество. Темите, обсъждани по време на втория модул бяха свързани с това кой може да бъде доброволец, мотивация на доброволеца, ролята на мотивацията и убеждението и работата в екип – съществена в работата на доброволеца.

Обучението се реализира със съдействието на Община Тетевен и съдружие за общественополезна активност,,Екомисия 21 век “ – Ловеч. Сдружението работи по план,,Предай идеята нататък “, който се извършва с финансовата поддръжка на Национална стратегия за младежта (2016 – 2020) на Министерство на младежта и спорта. Проектът е ориентиран към младежите в дребните обитаеми места на територията на област Ловеч – Община Тетевен и Община Ябланица, където ще бъдат основани дорбоволчески центрове.

Обща цел на плана е да насърчи доброволчество измежду младежите за тяхното личностно и гражданско развиване и оползотворяване на свободното им време, посредством въвеждане на ефикасни доброволчески практики.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР