На 9 октомври /неделя/ 2022 г., в часовете от 9.00

...
На 9 октомври /неделя/ 2022 г., в часовете от 9.00
Коментари Харесай

Благотворителен маратон в добрич на 9 октомври

На 9 октомври /неделя/ 2022 година, в часовете от 9.00 ч. до 12.00 ч., в Градски парк „ Свети Георги " /Детелината/ град Добрич ще се организира благотворителен маратон " ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ ” III. Организатори на проявата са Александър Тодоров, Николай Георгиев и Регионална библиотека „ Дора Габе ” Добрич. Благотворителната общественост е основател на спортни мероприятия с зов към хората да спортуват и посредством спорта да оказват помощ за благотворителни дела, една от които е закупуване на книги в интерес на локалната общественост.

Организаторите канят хора от всички възрасти да се включат в маратона, които да пробягат най-малко една цялостна обиколка от 400 метра в градския парк. Всяка приключена обиколка се финансира с 1 лев от сътрудниците на самодейността. Така общата събрана сума ще е равна на броя обиколки, които са създали участниците. Със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за читателите на Регионална библиотека „ Дора Габе ” Добрич.

По време на маратона участниците ще имат опция да предложат нови заглавия за закупуване, а всяка новозакупена книга ще носи печата на Благотворителна самодейност ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ.

Библиотеката поддържа идеята и с безвъзмезден читателски абонамент за участниците с опция за издаване на читателска карта на място в парка или да получат Талон за абонамент, с който да се записват в библиотеката от 10 до 31 октомври 2022 година

В извършения в Добрич през 2019 и 2020 година маратон се включиха 835 жители и посетители на града, а събраната сума е в размер на 10386 лева, с които са закупени нови книги за читатели на библиотеката.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР