На 9 октомври една от най-популярните български групи Акага“ ще

...
На 9 октомври една от най-популярните български групи Акага“ ще
Коментари Харесай

АКАГА с нова песен по случай юбилейния им концерт

На 9 октомври една от най-популярните български групи „ Акага “ ще отпразнува 27 години от основаването си.

Шоуто в зала 1 на НДК ще напомни на публиката дългия път на групата и техните многочислени триумфи. По случай концерт-спектакъла „ Акага “ сътвориха и авторска ария и клип, които ще показват на събитието.

„ Помниш ли тези дни “ е заглавието на песента, която споделя една история за фантазии, вяра и носталгия. Незабравимите времена на Акага, събрани в една модерна ария, която те кара освен да си спомняш, само че и да танцуваш. Едно от водещите лица на групата, Красимир Куртев, е виновен за текста и музиката на парчето, а аранжимента е на „ Акага “ и Ясен Велчев.

Клипът към „ Помниш ли тези дни “, който е дело на режисьора Николай Драганов, също сполучливо ни връща към предишното, с помощта на специфичното присъединяване на Ясен Велчев, Калин Вельов, Цветан Недялков и Оги Весков. Разбира се, сполучливите музиканти не се появяват в клипа инцидентно. Всички те са били част от група „ Акага “ през годините и са съдействали за големия ѝ триумф на международно равнище.

Гореизброените имена ще вземат присъединяване и в юбилейния театър, дружно с още доста други надарени музиканти. Кристиян Александров е един от тях - в миналото барабанист на групата, а сега един от най-изявените джаз пианисти в Канада и притежател на „ Грами " за джаз албум. Освен музиканти на сцената в зала 1 на НДК ще се качат и артистите Станимир Гъмов, Митко Павлов и Камен Алипиев.

Дългата и изпълнена с страсти история на Акага, няма да е показана само посредством музиката им и гостите им, само че и посредством лъчение на архивни фрагменти, представящи обособените интервали от развиването им. Всички тези детайли дружно, подсигуряват едно забавно шоу, което ще напише още една история, за която да си спомняме!

Билети за юбилейния концерт на група „ Акага “ могат да бъдат закупени на цена от 15 до 50 лв. в OMV и мрежата на Eventim.bg.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР