На 9 август в Москва се състоя програмата Здравей, Русия!

...
На 9 август в Москва се състоя програмата Здравей, Русия!
Коментари Харесай

Младежите от България взеха участие в програмата "Здравей, Русия!"

На 9 август в Москва се състоя програмата " Здравей, Русия! " където се срещнаха деца и младежи от 48 страни на възраст от 14 до 19 години. Сред тях и делегация деца от България. Всички те са спечелили в състезания и олимпиади за познаване на историята и културата на Русия и съветския език.



Младежите дойдоха в съветската столица на Русия по покана на Россотрудничество. Те останаха в Москва една седмица, видяха главните забележителности на града и региона и участваха в забавна стратегия. Тази година тя беше отдадена на актуалния живот на Русия и сполучливата професионална реализация в нея.

Младите хора се срещнаха с учени в Обединения институт за нуклеарни проучвания в Дубна и в Централния аерохидродинамичен институт в Жуковски.

Също по този начин младежите участваха на подготовка на Московския симфоничен оркестър и ателието на известния ваятел Леонид Баранов.

Проведоха диалога с ректора на ГИТИС Григорий Заславски и шефа на Държавната национална библиотека Вадим Дуда.

Посетиха и спектакъл „ Хеликон-Опера ", спектакъл „ Моссовет ", ВДНХ, парк „ Зарядие ", Музея на успеха, Историческия музей, центъра за модерно изкуство „ Винзавод " и други

Ето и част от мненията на самите младежи и тяхното усещане:



Елица Атанасова, 16 години, България.

„ Тук е доста хубаво, към този момент се сприятелих с всички. Интересувам се от съветската литература, тук научих за доста съветски писатели, за които не бях чувала преди. Уча съветски от три години в учебно заведение, баба ми също приказва съветски. Станах победител в олимпиадата на Санктпетербургския държавен университет, с помощта на което влязох в програмата " Здравей, Русия ".

Преди това не бях идвала в Русия, тук има доста благи хора, помогнаха ми. Сега всичко ми е доста забавно! "



15-годишният Артьом Кривоногов от България показа усещанията си след пътуването до Обединения институт за нуклеарни проучвания в Дубна в границите на програмата „ Здравей, Русия! "

„ Пътуването до Дубна е доста скъпо за мен, защото се интересувам от физика, тук има доста потребна информация за мен. Бях впечатлен от метода, по който частиците се форсират, това е просто някакво знамение!

Планирам да свържа живота си с компютърните технологии и програмирането и в този подтекст, несъмнено, пътуването до Дубна е от изключително значение за мен, доста се веселя за тази неповторима опция, която ми беше предоставена от присъединяване в програмата „ Здравей, Русия! ". В бъдеще евентуално ще аплайвам в съветски университет. "



В финален ден от програмата " Здравей, Русия! " приключи с концерт на Сергей Безруков и неговата рок група " Кръстникът ". Младежите чуха стихове на популярни съветски поети в рок аранжимент, саундтраци към телевизионни сериали с присъединяване на артиста.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР