На 9 април 2023 г. (неделя), в деня на големия

...
На 9 април 2023 г. (неделя), в деня на големия
Коментари Харесай

Кръводарителска акция в цялата страна за Цветница

На 9 април 2023 година (неделя), в деня на огромния християнски празник Цветница, в цялата страна за 18-и следващ път ще се организира пролетна акция за безплатно и непринудено кръводаряване под надпис „ Запалете свещичка, дарете кръв! Спасете живот в този момент! ", оповестиха от БЧК. Кампанията се провежда от Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), Министерството на здравеопазването и Българския Червен кръст, с поддръжката на Българската православна черква.

Временните пунктове за кръводаряване в София ще работят от 9:00 до 13:00 часа в непосредствена непосредственост до столичните православни храмове:

· " Свети Седмочисленици " – в 6 ОУ " Граф Игнатиев ", ул. " 6 септември " № 16;

· " Света Неделя " – в Богословския факултет;

· " Покров Богородичен " – ул. „ Г. Данчов Зографина " 2, зад хотел „ Астория ", (бившия хотел „ Родина " );

· „ Рождество Христово " (жк. Младост 3) – в енорийския център при храма.

Доброволците на БЧК, екипите на НЦТХ и на районните центрове по трансфузионна хематология в Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен ще бъдат разполагаем на всички искащи да дарят кръв.

Българският Червен кръст непрестанно търси нови форми за разпространение на доброволното и безплатно кръводаряване. Организацията сполучливо работи с младежите, употребявайки модела „ връстници образоват връстници ", осъществя начинания благодарение на експерти от центровете по трансфузионна хематология. Нашето разбиране е, че построяването на трайно положително отношение към доброволното и безплатно кръводаряване измежду подрастващите ще подкрепи сполучливото превъзмогване на непрекъснатия дефицит на кръв и кръвни съставки.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР