На 83-години Барбара Юмбер мечтае да участва в надпреварата Маратон

...
На 83-години Барбара Юмбер мечтае да участва в надпреварата Маратон
Коментари Харесай

83-годишна планира да участва в Маратон на всички на Игрите в Париж

На 83-години Барбара Юмбер мечтае да взе участие в конкуренцията " Маратон за всички " на Олимпийските игри в Париж през 2024-а. Състезание, което за първи път ще даде опция на непрофесионалисти да се допрян до Олимпиадата и ще се организира на 10 август.

Юмбер не е типичната прабаба. Родената в Германия французойка бяга по 50 километра на седмица. Участвала е в дузини маратони и има медали, които да покаже.

" Това, че ще имаме Олимпиада в Париж е извънредно ", съобщи Барбара Юмбел, представена от организация " Ройтерс, от вкъщи си в Обон, намиращ се на час път на север от Париж.

" Ще бъде същински подарът за 60-ия ми маратон. За мен ще бъде велико достижение ", възнамерява тя, най-малко към този момент, защото броят на участниците е стеснен до 20 024, ще бъде теглен чоп.

Съпругът на Барбара - Жак е най-големият й последовател, оказва помощ с каквото може и чака отговор от спортното министерство на поръчката си за резервирано място за присъединяване на жена му.

Спецелените медали припомнят на Барбара Юмбер, че е взела участие в надпревари от Атина (Гърция) до Бостън (САЩ) и пресмята, че общо е пробягала към 8 000 километра.

Повече от 40 години откакто стартира да се състезава, през предходната година Юмбер усъвършенства международния връх в нейната категория на френския атлетически шампионат, бягайки 125 километра за 24 часа.

Как го реализира? Отговорът на французойката е с доста тренировки и внимание към хранителния режим.

" Бягането оказва помощ за салдото на човек. Когато бягаш, изчистваш съзнаието си и след това се чувстваш доста по-добре ", прибавя Барбара Юмбер и не възнамерява скоро да завърши с маратона: " Докато ставите не ме болят, ще не преставам. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР