На 81 години д-р Мария Богоева успя да спаси от

...
На 81 години д-р Мария Богоева успя да спаси от
Коментари Харесай

Д-р Мария Богоева на 81 години: Оставих пенсионирането и се върнах в болницата, иначе щяха да затворят инфекциозното в Дупница

На 81 години доктор Мария Богоева съумя да избави от затваряне инфекциозната клиника в Дупница, която сега приема коронавирус пациенти. Жената е единственият доктор в отделението и единствен инфекционист в града, споделя Нова тв.

„ Доволна съм, че съм здрава и мога да оказвам помощ. Не ми тежат годините, не се усещам на 81. Щяха да затворят отделението и, с цел да спася болничното заведение, пристигнах да работя ”, показа инфекционистът.

Сега доктор Богоева и останалите лекари са огромната вяра на Дупница. „ Щадят ме откъм наряди. Работя от 08.00 до 14.00 ч., за което им благодаря. Не давам нощни смени ”, споделq медикът.

Резервен вид за инфекционист в общинската болница нямат. И доктор Богоева на процедура сега е незаменима.

В Дупница COVID-отделението е цялостно и няма спокоен ден за лекарите. „ Не можем да настаним всички, които идват. Започват разправии с околните, те са си прави, само че и ние сме прави ”, счита лекарката.

Най-много доктор Богоева страда за медицинските сестри към нея, тъй като вижда, че доста постоянно те поставят ексклузивен труд, който остава невъзнаграден.

В борбата против ковид най-съществен е високият дух, споделя още д-р Богоева. Тя е решена на всичко, с цел да преведе екипа и пациентите си през пъкъла на пандемията.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР