На 8 юли, няколко дни преди началото на сезон 2019/2020,

...
На 8 юли, няколко дни преди началото на сезон 2019/2020,
Коментари Харесай

Крехкият феърплей взе полека да изчезва

На 8 юли, няколко дни преди началото на сезон 2019/2020, министър председателят Бойко Борисов се срещна със притежателите на " Левски ", " ЦСКА-София " и " Лудогорец ", с цел да се постави ново начало в българския футбол. Всички дрязги, мръсни трикове и тарикатски ангажименти да бъдат забравени (или амнистирани) и да се почне на чисто. А, да - и долу ръцете от съдиите. Те получиха увещание, че против тях няма да се упражнява напън и че имат гаранция за своята сигурност. Даже получиха номер за директна връзка с вътрешния министър Младен Маринов.

" Аз първо предизвестявам, тъй като имам почитание. Най-важното в спорта е феърплеят, а ние ще си проведем нашите мероприятия ", не пропусна да размаха пръст Борисов. И нещата като че ли се поуспокоиха. Е, единствено за малко. И по-точно - за три кръга.

Още в четвъртия се върнаха познатите пристрастености. Първо на ст. " Тича " във Варна, където бранителят на " Славия " Емил Виячки се оплака, че след мача е бил атакуван от председателя на борда на шефовете на " Черно море " Ерджан Шабан, който замахнал да го удари в лицето. Има и противоположни изказвания - че Виячки се държал надменно с админа на варненския тим. На записите се вижда сдърпване в тунела, много странични лица и служител на реда, обърнал тил на протичащото се. Звучи познато, нали? Включително и " замитането " по-късно - Дисциплинарната комисия единствено санкции " Черно море " с 2000 лева за присъствие на " лица, невписани в протокола на надпреварата ". 

До същия мач търпя и толерансът към съдиите. Пръв се оплака другояче умереният треньор на " Черно море " Илиан Илиев, като сподели, че реферът Владимир Вълков преднамерено е бавил играта в помощ на " Славия ". " Съдията сподели след края: " Не съм попречил ". Да, само че в случай че дадеш 3-4 картона и им покажеш, че не става по този начин? Това е българският футбол, а след това в Европа ни лъсва да не споделям какво... Със сигурност не се е играло повече от 16 до 18 минути на полувреме. Всичко друго - търкаляне и лягане. Изпълняват фаул по 3-4 минути. Че той даде 10 картона и написа, единствено това какъв брой минути е…

 

Имах възприятието, че написа " Под игото ", трета част ",

 

сподели Илиев. И многозначително вметна: " Не знам, феърплей правехме, явни-тайни телефони давахме… Работата се знае - да се откъснат трите тима (б.р. - " Лудогорец ", " ЦСКА-София " и " Левски " ) напред, че да е успокоение. "

Наскоро отново той имаше искания, този път против рефера Ивайло Стоянов за мача с " Лудогорец " (1:2). Първо сподели: " В България още като стане предопределение, всичко е ясно. Пожелавам на съдиите да са живи и здрави, да няма напън. Да не влизаме в елементи, тъй като на хората им писна и им се чудя за какво си хабят нервите с нашия футбол. " После пусна във " Facebook " стоп кадър от обстановка, при която офанзива на " Черно море " бе спряна с несъществуваща засада.

От извънредно място също се чуха недоволства - от първенеца " Лудогорец ", до неотдавна упрекван от останалите, че се употребява с реферски протекции. Изп.-директор Ангел Петричев дори съзря наклонност.  " Надявам се да не е това феърплеят, тъй като " Лудогорец " загуби 4 точки в шампионата поради ощетяване.

 

Ако това е феърплеят, той е против " Лудогорец ",

 

оплака се той преди две седмици. А след мача с " ЦСКА-София " (0:0) възнегодува против съдията Драгомир Драганов: " Втори следващ мач не ни дават чиста дузпа. Очевидно се виждат първи проблясъци на някаква наклонност ". Петричев се оплака в неделя и от Стефан Апостолов, който ощети и " Лудогорец ", и " Славия ", поради което и бяха спрени краткотрайно правата му.

Но горните образци са напряко момчешки сръдни спрямо президента на " Славия " Венцеслав Стефанов. Той разгласи първо, че си е дал дума да не разяснява реферите, само че небрежно включи тежката артилерия: " Съдията не даде чиста дузпа през първото полувреме, евентуално е било доста рано, по този начин допускам " (срещу Георги Димитров след 2:2 с " Ботев ", Вр). А след 0:0 с " Лудогорец " бе просто неукротим по отношение на Стефан Апостолов:

 

" Този арбитър е позор за българския футбол

 

и за българския парламент! Това е един апаш, който няма никакво място в нашия футбол. Не имам вяра да извършва някаква поръчка, просто е цялостен негодник. Говорим за една елементарна подлога. Нали знаете, в лечебните заведения под болните на леглата поставят подлоги. Е, този човек е такова нещо. Завършен джендър. Това е ситуацията ".

Стефанов бе измежду първите, приветствали срещата при Борисов, само че не спести " любезности " и на " Черно море " след скандалния мач сред двата тима. " Един от ръководителите на домакините - Ерджан, блъснал Виячки. " Черно море " нали са мощни в детектора на лъжата. Нека подложат Ерджан на полиграф, да забележим какво ще излезе... Всичко това е станало поради Илиан Илиев, който след всеки мач приказва нелепости и нагнетява напрежението. "

Други престрелки към този момент няма. Но пък шампионатът е в начална фаза и занапред предстоят значимите мачове. И по всичко наподобява, че феърплеят ще остава на все по-заден проект.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР