На 8 януари фермерите в цяла Германия ще проведат стачки

...
На 8 януари фермерите в цяла Германия ще проведат стачки
Коментари Харесай

Фермери протестират с трактори пред Бранденбургската врата в Берлин

На 8 януари фермерите в цяла Германия ще проведат стачки против намаляването на дотациите от федералното държавно управление. 48 трактора на аграрни производители към този момент са се събрали пред Бранденбургската врата, оповестява Tagesspiegel.


Тракторите са паркирани край пътя покрай Бранденбургската врата. На плакатите на протестиращите фермери са изписани лозунги като " По-добре гибел, в сравнение с иго " и " Никога не хапете ръката, която ви храни ".

Общо към 300 фермери са се записали за присъединяване в митингите. По-големи акции ще се проведат в Мюнхен, Хамбург, Висбаден, Магдебург, Майнц и Бремен.


Берлинската полиция изиска от земеделските производители да отстранен тракторите, които блокират пътищата на всеки 30 минути. Фермерите обаче се обърнаха към съда, който застана на тяхна страна и задължи тракторите да пропущат единствено полицейски коли и коли на спешна помощ.

Заради бюджетната рецесия през декември немското държавно управление разгласи анулацията на дотациите за дизелово гориво. Това щеше да донесе на бюджета 440 млн. евро. Освен това, като част от икономиите, немското държавно управление се застъпи за анулация на удобното данъчно облагане на транспортните средства в горското и селското стопанство. Това би трябвало да донесе на бюджета още 480 млн. евро./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР