На 8 септември от 18:00 ч. ще бъде открита фотографската

...
На 8 септември от 18:00 ч. ще бъде открита фотографската
Коментари Харесай

Откриват фотографска изложба за Кристо и Жан-Клод в Софийска градска художествена галерия

На 8 септември от 18:00 ч. ще бъде открита фотографската галерия " Кристо и Жан-Клод. Живот=Творби=Проекти " в Софийската градска художествена изложба. Изложбата е дело на фотографа Волфганг Фолц и куратора Матиас Коденберг.

До 7 ноември посетителите ще имат опция да видят 47 цветни и черно-бели широкоформатни фотографии на някои от най-известните планове на Кристо и Жан-Клод, както и неповторими фрагменти, запечатали моменти от живота им. Каталог, кинопрожекции, лекции и турове с кураторите ще съпътстват изложбата.

През 2020 година Кристо напусна този свят малко преди да навърши 85 години. Последният план, който неговият екип ще приключи, е Опакованата Триумфална арка в Париж. Идеята датира от 1961 година и се реализира през 2021 година Тя ще може да се види за 16 дни - от 18 септември до 3 октомври.



Волфганг Фолц работи с Кристо и Жан-Клод като формален фотограф на техните произведения от 1971 година Той е шеф на голям брой от плановете " Опакованият Райхстаг " в Берлин и на " Опакованите дървета " в Риен, Швейцария.

Тясното му съдействие с Кристо и Жан-Клод довежда до основаването на голям брой книги и повече от 300 изложения в музеи и галерии по целия свят.

СНИМКИ: Волфганг Фолц
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР