На 8 октомври в Женева и 12 октомври в Москва

...
На 8 октомври в Женева и 12 октомври в Москва
Коментари Харесай

Извънредни новини за Нагорни Карабах! Франция, Русия и САЩ решиха...

На 8 октомври в Женева и 12 октомври в Москва ще се проведат договаряния за обстановката в Нагорни Карабах. Това заяви първият посланик на Париж Жан-Ив льо Дриан, представен от Reuters.

„ Искаме всички да схванат, че е в полза на всички страни в спора да се прекратят военните дейности неотложно без каквито и да е предварителни условия и да стартираме договаряния с посредничеството на Франция, Русия и Съединени американски щати “, съобщи френският външен министър.

По неговите думи, съпредседателите на Минската група на ОССЕ са в непрекъснат контант един с различен.

„ Досега това не се увенча с триумф. Утре ще се състоят срещи в Женева, а още срещи предстоят в понеделник в Москва и се надяваме, че с това ще успеем да стартираме договарянията “, означи Льо Дриан.

Междувременно то осъди „ военната интервенция на Турция, която води до интернационализация на спора “ в Нагорни Карабах.

По-рано, президентите и външните министри на трите държави-съпредседатели на Минската група на ОССЕ - Русия, Франция и Съединени американски щати - с обособени изказвания приканиха страните във въоръжения спор в Нагорни Карабах за неотложно и абсолютно преустановяване на огъня, както и за обновяване на договарянията без никакви предварителни условия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР