На 8 и 9 ноември от 10,00 ч. във Варна

...
На 8 и 9 ноември от 10,00 ч. във Варна
Коментари Харесай

Международно изложение на туристическия бранш от Черноморския регион предстои във Варна

На 8 и 9 ноември от 10,00 ч. във Варна ще се организира интернационално ревю на туристическия отрасъл от Черноморския район. Основна тематика на събитието е туризма, учреден на прекарванията с фокус върху културно-историческото завещание, а мястото: ул. " Оборище “ 13А, конферентна зала на ВУМ.

Концепцията за стопанска система на прекарванията се появи преди към 20 години и бързо закупи известност. Днес съвсем всеки консуматор декларира желанията си към артикули, осигуряващи му добавена стойност – приятност за сетивата и спомен за цялостен живот. Компаниите от всички браншове се въоръжиха с инструментариума на актуалните технологии – изкуствен интелект, виртуална действителност, роботи и други, с цел да предложат неповторимо преживяване. За туристическия бранш, който значително разчита на ресурсите на предишното – оставеното ни културно и историческо завещание, това бе едно същинско предизвикателство. И въпреки всичко, напълно малко време бе нужно на операторите от бранша на гостоприемството, с цел да основат и разпространяват новаторски бизнес модели.

Предстоящото събитие ще прегледа точно такива сполучливи практики. Акцентът през първия ден (8. XI) ще бъде върху образците от Армения, Грузия и Гърция, а на втория (9.XI) върху изобретателността на родните оператори. Предвидени са и поредност от допълващи лекции, в които проф. Станислав Иванов – одобрен откривател и учител в региона на туризма (ВУМ) и Павлин Косев – ръководител на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ), и други специалисти, ще дадат на участниците на практика насоки по отношение на основаването и популяризирането на сходни артикули, вероятните софтуерни нововъведения и обществени политики, на които могат да разчитат. За край шеф-готвачите от Института по кулинарни изкуства към ВУМ ще предложат неповторимо преживяване за небцето – проява и дегустация на типично за района ядене.

Форумът ще обезпечи условия за основаване на нови бизнес партньорства и създаване на мрежи и съдействие.

Изложението е с вход свободен за всички заинтригувани лица и ще бъде потребно за работата на всички оператори от бранша на гостоприемството, нестопански и браншови организации, откриватели и консуматори. Необходима е предварителна регистрация: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMxisWF7O8wyEfRa8xmxCkWx1I1I6JAvx77jgEZaVxPq2ykA/viewform

Събитието се провежда от Висше учебно заведение по мениджмънт в границите на план PRO EXTOUR " Насърчаване на туризма на прекарванията с фокус върху културно историческото завещание на черноморския басейн “, който се реализира по СОП " Черноморски басейн 2014 – 2020 “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР