На 8 август в ролята на Симон Боканегра публиката ще

...
На 8 август в ролята на Симон Боканегра публиката ще
Коментари Харесай

„Симон Боканегра“ събира звезди от световните оперни сцени във Варна

На 8 август в ролята на Симон Боканегра публиката ще приветства баритона Кирил Манолов - може би най-хубавият в света, към този момент, реализатор на тази партия. Сопраното Дария Масиеро ще се превъплъти в облика на Амелия Грималди. Певицата е известна в оперния свят като една от ярките представителки на италианското белканто. Партията на Габриеле Адорно е поверена на Иван Момиров – един от най-хубавите ни тенори със международна кариера.

„ Макар и по-рядко представяна в България, тази опера, съгласно мен, е една от най-красивите произведения на Верди и изключително близка до италианската сензитивност.

Операта е характерна и с това, че главен претекст е обликът на морето. Не просто декор, а протагонист. Мисля, че за нашия град Варна, за варненци, това е изключително разбираемо и вълнуващо. Човек, израснал край морето, усеща по-различно силата на стихиите “, споделя Иван Момиров.

Диригент на спектакъла е Николета Конти, режисьор Деян Прошев, сценография Алесандра Полимено, костюми Александър Ношпал, диригент на хора Цветан Крумов. Оркестър и хор на Държавна опера Варна

На 10 август още веднъж в границите на „ Опера в Летния спектакъл – Варна 2019 “ ще бъде показан балетът „ Пепеляшка “ от Сергей Прокофиев. Режисьор и хореограф Сергей Бобров, з.а. на Русия, основен балетмайстор на Държавна опера Варна. Главните персонажи пресъздават: Елена Свинко, Русия, Марчело Пелицони, Италия, Павел Кирчев.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР