На 8-9 Ноември, 2019 г. в Конферентна зала на Технически

...
На 8-9 Ноември, 2019 г. в Конферентна зала на Технически
Коментари Харесай

ТУ-Варна стана домакин на Международната конференция „Биомедицински иновации и приложения“

На 8-9 Ноември, 2019 година в Конферентна зала на Технически университет – Варна се организира интернационалната конференция International Conference on Biomedical Innovations and Applications (BIA-2019), проведена под патронажа на Ректора на ТУ-Варна, проф. Венцислав Вълчев, и със съдействието на IEEE Bulgaria Section и Bulgaria Section CAS/SSC Joint Chapter.
Конференцията бе призната с огромен интерес от интернационалната академична общественост – бяха подадени поръчки за отчети от 10 страни - Австралия, България, Англия, Гърция, Индия, Ирландия, Иран, Исландия, Румъния и Русия, разпростиращи се на три континента. След научно рецензиране, за присъединяване в конференцията бяха позволени 30 отчета, които показват истински разработки в региона на материалознанието, датчици и сензорни мрежи, средства и способи за преместване, шифроване, предпазване и обработка на сигнали и изображения, интернет на нещата, цифровизация на здравна информация, прецизна образна диагностика, приложения на ИКТ технологиите в региона на биомедицината и опазването на здравето.

Основен миг в програмата бяха два пленарни отчета показани от доктор Отилия Коксис (Otilia Koksis) от Университета в Патра, Гърция, и проф. Иван Ганчев от Университета в Лимерик, Ирландия. Основните проблеми, застъпени в пленарните отчети, са свързани със застаряването на популацията в Европа, превъзмогване на някой от нежеланите резултати на стареенето и средствата за софтуерна поддръжка с чиято помощ възрастните да могат да останат по-дълго трудово ангажирани и с принос към обществото. Бяха показани напъните на интернационалните консорциуми за внедряване на най-новите разработки и технологии свързани с развиването на изкуствения разсъдък и средствата за продан и обработка на информация.

Конференцията даде благоприятни условия за обмяна на хрумвания и опит в региона на биомедицината, информационна и компютърна техника, електрониката и ИТ нововъведенията, както и за основаване на по-тесни връзки сред академичната общественост и бизнеса.
Приетите и показани на конференцията отчети ще бъдат оповестени и индексиран в IEEE Xplore Digital Library и в Scopus.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР