На 79-годишна възраст почина големият италиански футболист Джиджи Рива. Той

...
На 79-годишна възраст почина големият италиански футболист Джиджи Рива. Той
Коментари Харесай

Почина големият италиански футболист Джиджи Рива

На 79-годишна възраст умря огромният италиански футболист Джиджи Рива. Той е бил признат по неотложност в болничното заведение „ Сан Микеле “ в Каляри заради сърдечни проблеми и е трябвало да бъде опериран. Здравословното му положение обаче се е влошило внезапно  и той e умрял, съобщи кореспондентът на БНР.
Изключителен голмайстор за Каляри, Серия „ А “ и националния футболен тим на Италия, прочут като „ Гръмотевичния екот “ поради тежкия му и неспасяем шут, Джиджи Рива e европейски първенец със „ Скуадрата “ през 1968 година и сребърен медалист от Мондиала в Мексико през 1970 година Шампион е на Италия с отбора на Каляри за сезона 1969-1970.
Роден в област Ломбардия, той остана да живее в Каляри на остров Сардиния.
Съобщението за гибелта му на светлинното табло на стадион „ Ал Авал Парк “ в Рияд по време на финала за Суперкупата на Италия сред Наполи и Интер шокира треньора на Наполи Валтер Мацари. Той бе треньор на Каляри, а Джиджи Рива почетен президент на клуба, за който игра 12 сезона. На полувремето на финала с едноминутно безмълвие бе почетена паметта му.
Рива е неосъществим голмайстор на „ Скуадра адзура “ с 35 гола.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР