На 78-годишна възраст почина легендарният моден фотограф Патрик ДемаршелиеТъжната вест

...
На 78-годишна възраст почина легендарният моден фотограф Патрик ДемаршелиеТъжната вест
Коментари Харесай

Отиде си легендарният фотограф Патрик Демаршелие

На 78-годишна възраст умря именитият фешън фотограф Патрик Демаршелие

Тъжната новина бе обявена на страницата му в Instagram, съобщи

Демаршелие остави брачна половинка, тримата сина и трима внуци. Причината за гибелта на фотографа не се прецизира.

Демаршелие е прочут с работата си със супермодели и холивудски звезди. Творбите му са оповестени от Vogue, Rolling Stone, Elle, Harper's Bazaar и други. Той бе и персонален фотограф на принцеса Даяна. Снимките на фотографа са били изложени в музеи по света.

Патрик Демаршелие е снимал рекламни акции на L'Oreal, Armani, Calvin Klein, Chanel, GAP, Lancome, Ralph Lauren, Revlon, Versace и други марки, а през 2005 година бе нает да снима световноизвестния календар на Pirelli. Демаршелие издава и свои лични фотоалбуми и издавде книга, отдадена на стилната къща Dior.

Някои звезди към този момент реагираха на гибелта на фотографа. „ Почивай в мир, Патрик Демаршелие. Благодаря ви за толкоз доста прелестни мемоари и облици, които постоянно ще бъдат безконечни “, написа супермоделът Синди Крауфорд.

„ Благодарен съм, че имах шанса да бъда пред вашия обектив. Най-нежния, най-легендарния “, написа Бела Хадид.

„ Гласът ти беше толкоз гальовен и въодушевяващ, скъпи Патрик Демаршелие, а изкуството ти в никакъв случай не е било вулгарно. Имахме толкоз доста страхотни моменти, само че желая да споделя този доста персонален миг. Когато разбрахте на фотосите, че майка ми и една от сестрите са в града, сподели: "Доведи ги! ". Винаги ще бъдете запомнени с искра в очите и лека усмивка на устните. Обичам те!” написа Наталия Водянова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР