На 74-годишна възраст почина един от най-успелите треньори в историята

...
На 74-годишна възраст почина един от най-успелите треньори в историята
Коментари Харесай

Почина легендарен наш треньор по лека атлетика

На 74-годишна възраст умря един от най-успелите треньори в историята на българската лека атлетика - Георги Димитров, заяви BGathletic.

В последните години той беше с влошено здраве, само че въпреки всичко се занимаваше с подготовка на състезатели - за своя клуб Семеен кодекс " Костенец ", както и с децата от пловдивския " Енерджи ".

Димитров бе някогашен играч по мятане на копие през 70-те години на предишния век. Той обаче доби популярност като изобретател и единствен треньор на някогашната международна рекордьорка на 100 м с трудности Йорданка Донкова, която под негово управление печели олимпийско злато (1988 година в Сеул), а също международна и европейска трофеи.

Георги Димитров бе треньор и на другата ни най-успешна представителка в тази дисциплинираност - Гинка Загорчева (световен връх и международна титла).

Друга негова възпитаничка - Ваня Стамболова е европейска шампионка на 400 м през 2006 година, като реализира триумфи също на 400 м с трудности и 800 м.

При него са упражнявали още спринтьорката Анелия Нунева, Венелина Венева-Матеева (скок на височина, европейска вицешампионка от 2006 г.) и други

Поклон пред паметта му!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР