На 73-годишна възраст ни напусна легендата на родния футбол Петко

...
На 73-годишна възраст ни напусна легендата на родния футбол Петко
Коментари Харесай

Почина легенда на Берое

На 73-годишна възраст ни напусна легендата на родния футбол Петко Петков . „ Днес е черен ден за Стара Загора, „ Берое “ и българския футбол! С надълбоко огорчение ви оповестяваме, че на 73 години след малко боледуване от този свят си отпътува огромната легенда Петко Петков! Мир на праха му! “, написа на формалния уебсайт на Професионалния футболен клуб (ПФК) „ Берое “.
Петко Петков е именит състезател на зелено-белия тим и един от големити голмайстори в историята на българския футбол . Играе в тима на Града на липите от 1968 до 1980 година През 1983 - 1985 и 1987 - 1989 е треньор е на отбора. Той е първият български футболист, който публично играе като експерт в западноевропейска страна - във виенския тим " Аустрия ", Австрия. Избран е за Футболист на века на Стара Загора.
Петков има 442 мача, в които вкарва 300 гола за „ Берое “, първенец и притежател е на Купата на Австрия.
„ Каквото и да напишем за огромния Петко Петков ще бъде малко! Истински предан на зеления тим, постоянно правилен, същински Бероец! Рекордьорът по маркирани голове за обичания тим, печелил купи и безчет мачове със зелената фланелка!
Благодарим ти за всичко, което ни даде! Оставаш вечно в сърцата ни и постоянно ще бъдеш с нас!
Легендите не умират! “, написа на уеб страницата на ПФК " Берое ". 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР