На 7 септември много британски вестници излязоха с едно и

...
На 7 септември много британски вестници излязоха с едно и
Коментари Харесай

Великобритания ще мине през сериозна буря

На 7 септември доста английски вестници излязоха с едно и също заглавие на корицата: „ Лиз „ Бурята “ Тръс “, осмивайки първата тирада на новия английски министър-председател, в която тя даде обещание, че „ няма да е елементарно, само че можем да се оправим. Заедно ще устоим на тази стихия. "

Какви стихии и урагани чакат Англия?

От месеци в страната не престават всеобщи стачки и митинги, на които не се вижда краят. Непрекъснатите железничарски стачки, които на процедура сковаха транспортната мрежа на страната, ще продължат и през септември. На 15 и 26 септември ще има нови дни на общонационална стачка на железниците с искане за по-високи заплати и сигурност на работните места. Асоциацията на чиновниците в превоза упорства за преразглеждане на съглашението за възнаграждение на чиновниците в железниците. Асоциацията на машинистите съобщи, че желае „ съответстващо предложение за възнаграждение “, с цел да помогне на членовете си да се оправят с възходящите разноски за живот.

Летните стачки на железничарите доведоха до анулацията на 80% от влаковите пътувания. Работниците на лондонското метро и водачите на рейсове също оповестиха стачка. Министерството на превоза на Англия декларира всякога, че транспортните синдикати „ предизвикват страдалчество и нарушават ежедневния живот на милиони хора “.

През септември служащите от Кралската поща също се събраха да стачкуват. През идващите седмици ще стачкуват повече от 115 000 членове на Синдиката на служащите в връзките, които събират, сортират и доставят пакети и писма. Пощенските чиновници от Синдиката на служащите в връзките отхвърлиха предлагането на управлението за два % нарастване на заплатите, като споделиха, че не е задоволително и че се интересуват от „ почтено “ възнаграждение.

„ Няма подозрение, че пощенските чиновници са изцяло обединени в решимостта си да получат достойното, съответстващо нарастване на заплатите, което заслужават “, сподели генералният секретар на профсъюза Дейв Уорд.

На 5 септември членовете на Наказателната адвокатска гилдия започнаха безсрочна стачка, недоволни от ниските заплати. Очаква се това да докара до проблеми в наказателноправната система. Вече 60 000 наказателни каузи остават висящи в съдилищата.

Адвокатите излязоха на стачка, откакто министърът на правораздаването Доминик Рааб отхвърли да увеличи заплатите им с 25% и даже не пожела да се срещне с тях.

В края на август служащите във Феликстоу, най-голямото английско контейнерно пристанище на североизточния бряг, стачкуваха. „ Стачката ще аргументи големи разстройства и големи разтърсвания във веригата на доставки във Англия, само че този спор е напълно основан от компанията “, сподели Боби Мортън от локалния синдикат. Мортън сподели, че компанията е имала всички благоприятни условия да удовлетвори исковете на чиновниците, само че тя е решила да не прави това.

На 27 август сметосъбирачите в Нюхам, Лондон, не пристигнаха на работа, откакто управляващите отхвърлиха да усилят заплатите им. В 13 града във Англия през септември ще стачкуват чиновници на учебни заведения и детски градини.

Животът в Мъгливия Албион стана не просто по-лош и по-трудена в действителност нетърпим. А същинските бунтовници се появиха под формата на придвижването за неплащане на налози “Не плащай, Англия! ”, което приканва жителите на страната да не заплащат за електричество. Според деятелите от организацията 6,3 милиона семейства няма да могат да заплащат сметките си за електричество тази зима, а 10 милиона семейства ще изпитат " горивен стрес ". Планира се акцията на неплащанията да стартира, когато придвижването събере милион души в редиците си.

Появи се засилващо се ляво придвижване „ Стига! “, което желае да ощипе богатите. Това придвижване има 450 000 членове в 70 града във Англия. Активистите в придвижването, към които неотдавна се причисли кметът на Голям Манчестър Анди Бърнам, възнамеряват да проведат 50 митинга, изискващи, наред с други неща, по-ниски цени на силата, по-високи заплати в обществения бранш и анулиране на повишението на цените на застраховките. Тази стратегия може да коства повече от 100 милиарда годишно и е малко евентуално да бъде утвърдена от новия министър председател Лиз Тръс.

Един от уредниците на „ Стига “, депутатът от Лейбъристката партия от Ливърпул Иън Бърн сподели, че идната рецесия „ наподобява като Блицкриг “. „ Имаме работа с може би 35 милиона души, които са затънали в горивна беднотия “, сподели той. „ Хората ще умрат. Хората не могат да си разрешат да ядат, не могат да си разрешат да пуснат отоплението “. Движението води договаряния с футболисти от Висшата лига и известни артисти, като разчита на тяхната поддръжка за осъществяване на всеобщи демонстрации.

Междувременно енергийната рецесия заплашва да срине огромна част от английската стопанска система. Британската лобистка група за заводи “Произведено в Обединеното кралство ” разгласява отчет, в който се споделя, че съвсем половината производители са претърпели скок на сметките за електричество с повече от 100% предходната година.

„ Сегашната рецесия слага бизнеса пред сериозен избор “, се споделя в отчета. „ Спрете производството или го затворете изцяло, в случай че помощта не пристигна скоро. “

Според показател, оповестен от “Стандарт енд Пур ”, индустриалният бранш във Англия към този момент е в крах. Според “Произведено в Обединеното кралство ” 13% от фабриките в този момент са понижили работното време или заобикалят пиковите интервали, когато електрическата енергия е най-скъпа, а 7% стопират производството за по-дълги интервали. Стремително растящите сметки за електрическа енергия заплашват да съсипят шест от 10 английски индустриални предприятия. Междувременно английската полиция стартира да се готви за усилване на престъпността и цивилен безредици, съгласно “Таймс оф Лондон ”, само че в действителност за улични боеве.

Редакторите на изданието разполагат с документ, направен с присъединяване на Съвета на началниците на националната полиция, в който се показва, че „ комплициран и непредвидим риск е опцията за усилване на гражданските безредици в отговор на нескончаем и мъчителен стопански напън “.

Редица основни министерства в страната са изпитали способността си да се оправят с спиране на електричеството, а също по този начин са провели междуправителствено обучение с кодово име “Благородна Бреза ”, с цел да видят дали могат да продължат да работят при положение на телефонни и компютърни повреди.

Така че новият английски министър-председател е безусловно права за бурята: страната ѝ към този момент е бурна, тъй че огромният въпрос е дали Англия ще излезе от нея същата.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР