На 61 години Джоди Фостър се забавлява повече от всякога

...
На 61 години Джоди Фостър се забавлява повече от всякога
Коментари Харесай

Джоди Фостър се е страхувала, че ще остане без работа на 40 г. Днес тя е звездата в True Detective

На 61 години Джоди Фостър се забавлява повече от всеки път професионално.

Тя е в основната роля на един от най-престижните сериали на HBO - престъпната антология True Detective, чийто четвърти сезон ще можем да гледаме на 15 януари.

Последният ѝ филм, който излезе преди месец, получи високи оценки от кинокритиците и споделя действителната история на световноизвестната плувкиня Даяна Наяд.

Фостър е на сцената от 3-годишна възраст, а на 6 към този момент взе участие в първия си филм. На 10 година тя играе в " Алис не живее към този момент тук ", под режисурата на Мартин Скорсезе, a едвам на 14 година получава първата си номинация за " Оскар " за ролята си в " Шофьор на такси ".

Когато се снима в " Мълчанието на агнетата " (1991 г.), Джоди Фостър към този момент има сериозна известност, тъй като към този момент има " Оскар " за най-хубава актриса в " Обвинената " (1988 г.).

През цялото време обаче Фостър се е страхувала, че кариерата ѝ в Холивуд ще завърши окончателно, когато премине избрана възраст.

Майката на Джоди Фостър ѝ е повтаряла, че когато стане на 40 година, няма да работи в никакъв случай повече, тъй че би трябвало да взе участие в колкото може повече филми, до момента в който е млада.

По подигравка на ориста през днешния ден, когато актрисата е на 61 година, тя признава, че в никакъв случай не е била по-заета. А филмите, които е снимала сред 16 и 22-годишна възраст, са я карали да се усеща " най-странно ".

Джоди Фостър споделя в изявление за W Magazine, че изпитва изключително наслаждение, до момента в който навлиза в шестото десетилетие от живота си - най-много поради това, че се е освободила от персоналните си предубеждения и паники от по-ранните си години.

Но и киноиндустрията към този момент трансформира досегашните си стереотипни настройки към снимането на филми с по-възрастни актриси.

Скоро в HBO Max излиза " True Detective: Night Country ", в който за първи път детективското дуо е формирано от две дами. Фостър играе едната героиня - Лиз Данвърс.

 Джоди Фостър в True Detective: Night Country

Актрисата признава, че е гледала всички сезони на " Истински детектив ", само че четвърти (в който тя участва) ѝ е обичаният. В него действието се развива в Аляска, само че снимачният екип в реалност е в Исландия.

Джоди Фостър споделя, че е било смразяващо студено, само че въпреки всичко обожава претърпяното.

„ Сериалът носи чувството, че си крепко стъпил на земята. В същото време има и много комизъм като за сериал със злокобен подтекст и плашещи моменти. (Новият сезон) в действителност може да ви приближи до прекарването на локалното население. Много от хората, които живеем в останалите щати, не знаем какво се случва тук ", споделя тя.

Другата значима роля на Джоди Фостър е в биографичния " Наяд " (Nyad) - за плувкинята на дълги дистанции Даяна Наяд.

Това е дамата, която през 1979 година преплува 164 км. от Северен Бимини през Бахамските острови до Джуно Бийч, Флорида. На 73-годишна възраст Наяд прерпиема и петия си опит да премине от Хавана до Кий Уест във Флорида (над 160 км).

Филмът е наличен в Netflix. В него Фостър играе Бони Стол - треньорката и най-хубава другарка на Даяна Наяд (в ролята: Анет Бенинг).

`Джоди

„ Има нещо в действителност красиво в тяхното дългогодишно другарство. Те се познават от над 40 години. Били любовници като млади, а след това са останали дружно като семейство. Виждат се всеки ден - даже през днешния ден ", разяснява Фостър.

Актрисата е познавала същинските Бони и Даяна Наяд от години. Срещала ги е на „ коледни празненства и барбекюта ", като споделя, че ги е намирала за странни и забавни персони.

Самата Фостър обаче не си пада по плуването и това да си потапя главата под вода. Така че ролята на треньорката, която не би трябвало да влиза във водата, ѝ идва добре.

„ Всичко, което трябваше да направя, бе да застана на лодката и да викам. ", майтапи се актрисата.



Самоиронията и откровеността са измежду чертите, които Фостър придобива с големия си професионален опит.

" На 12 години към този момент бях снимала доста повече филми от Де Ниро и Скорсезе ", споделя Фостър пред W Magazine и прибавя, че когато се е появила с късите си панталонки и обувки на платформи на снимачната площадка на " Шофьор на такси ", двамата " несъмнено се уплашиха " от това, че ще би трябвало да работят с момиче като нея.

Днес тя приказва намерено за прекарванията си във времената, в които самата тя се е чувствала неуверена в бъдещето си.

" Петдесетте години не са удобни, изключително за една актриса. Хората не знаят какво да вършат с теб. И ти не знаеш какво да правиш със себе си. Напълно губиш визия за значение си в света. Само се опитваш да се състезаваш с предишното си и с оня човек, който в миналото си бил.

И внезапно се случва идеалното нещо: на 60 осъзнаваш, че не ти пука за всички неща, които са те тормозили на 50. Започваш да подкрепяш другите хора, тъй като знаеш, че времето не е твое. Има нещо хубаво в това да бъдеш по-мъдрият човек в компанията. Много по-забавно е ", споделя Фостър.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР