На 600 души са били задържани след стрелба между мигранти

...
На 600 души са били задържани след стрелба между мигранти
Коментари Харесай

Над 600 задържани след престрелка между мигранти в Сърбия

На 600 души са били арестувани след пукотевица сред мигранти близо до границата на Сърбия и Унгария. Сигналът е подаден в четвъртък вечерта, а следствието продължава и през днешния ден. В него са включени хеликоптери и дронове. 

Около 21 часа локално време в сръбския град Хоргош, намиращ се на по-малко от 10 км от границата с Унгария, всичко е умерено. Половин час по-късно към този момент е цялостно с полиция, а след 22:30 непрестанно се чува пукотевица. 

" Чухме, че е имало пукотевица, безредици, свързани с мигрантите. Снощи разбрах от съседите. Предупредиха ме да не излизам. Не се усещам в сигурност. Мигрантите основават много проблеми ", споделя един от жителите на града. 

Оказва се, че полицията е вдигната на крайник след сигнал за пукотевица сред мигранти. Организирана е акция, в която вземат участие представители и на жандармерията, специфичните сили, хеликоптери и дронове, а периметърът е уголемен и на територията на прилежащи обитаеми места. 

" Чуваха се разнообразни изстрели, само че не се опасяваме, до момента нищо не са ни правили ", разяснява различен живущ в обитаемото място.

На място са открити шестима мигранти, сред и тях и юноша на 20 години с по две огнестрелни рани в гърдите. Арестувани са стотици, а част от жителите на града остават обезпокоени. 

" Когато се стъмни, ни е боязън да излизаме на открито. Дори у дома се опасяваме ", жалва се стара жена.

Очаква се задържаните мигранти да бъдат настанени в бежански центрове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР