На 6 януари се навършва 1 година от внезапната смърт

...
На 6 януари се навършва 1 година от внезапната смърт
Коментари Харесай

Продават селската къща на Филип Трифонов година след смъртта му

На 6 януари се навършва 1 година от неочакваната гибел на огромния артист Филип Трифонов, който умря на 73-годишна възраст, покосен от инфаркт. Последните месеци от живота си звездата от „ Момчето си отива “ прекарваше на чист въздух и успокоение във вилата си в ловешкото село Българене.

Местни хора разкриват в обществената мрежа фейсбук, че парцелът е бил разгласен за продажба и наследниците на Трифонов му търсели 50 хиляди лв.. Цената не била по никакъв начин висока, само че в района нямало по какъв начин да се продаде за повече пари, защото този завършек на България е безлюден и съвсем обезлюден, а къщите вървят безусловно на безценица.
През последното си лято на този свят артистът се бе посветил точно на реставрацията на вилата  си, към която имаше мощен сантимент. „ Зидар съм, мазач съм “, показа той няколко месеца преди да издъхне и сподели със фотоси и видеоклипове по какъв начин построява каменния дувар на своя горски парцел напълно самичък с подръчни материали. В двора на къщата Трифонов събираше другари от всички краища на България и се бе изолирал от лъскавия свят на суетата, наскърбен, че до гибелта си по този начин и не получи наградна пенсия за принос в културата в размер на 700 лв..

Неговият наследник Мартин, който е и единствен правоприемник на актьора, продължава да се бори татко му да бъде запомнен и от поколенията , които не можаха да го гледат в златните му години в киното. Трифонов-младши е ваятел по специалност и е женен за художничка. По мотив първата годишнина от гибелта на татко си е подел самодейност да сътвори незабравим ъгъл на Фипо, както го назоваха в артсредите, в София. Той ще бъде в обичания му квартал „ Лозенец “, където е и фамилният им апартамент. Точно там, на ъгъла на улиците „ Милин камък “ и „ Крум Попов “, Мартин желае да запечата загатна за огромния артист с ъгъл с скамейка и градинка на негово име. От общината към този момент са одобрили предлагането и то ще бъде реалност до няколко месеца. Всички съседи от квартала се присъединили в подписката за самодейността на сина на Филип Трифонов. В съседство има паметна плоча на Стоянка Мутафова, Нейчо Попов и Георги Калоянчев, а скоро на името на Мутафова ще бъде кръстена и улица в квартала.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР