На 6 септември, в деня на Съединението, ВМРО почете легендарния

...
На 6 септември, в деня на Съединението, ВМРО почете легендарния
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: България е вечна кауза, няма нужда от вътрешна война

На 6 септември, в деня на Съединението, Вътрешна македонска революционна организация уважи именития лидер на Организацията Тодор Александров. Честванията са във връзка 96 година от убийството на Александров и се състояха до параклиса " Свети Илия " над с. Сугарево, Мелнишко, където е и гробът на войводата.

На събитието участваха вицепремиерът, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, евродепутатът Ангел Джамбазки, кметът на Сандански Атанас Стоянов, народни представители, стотици членове и симпатизанти на Организацията, българи от Македония и Западните околности.

Поклонението стартира със заупокойна молитва и чуване на химна на Република България и химна на Вътрешна македонска революционна организация. Нови членове поставиха обичайна клетва за честност към Вътрешна македонска революционна организация - над Евангелието, камата и револвера. Бяха връчени грамоти на участниците в обичайния поход " По стъпките на Тодор Александров ", който продължава седмица в Пирин и дава планинска подготовка на младежи от Организацията.

 Снимка: Вътрешна македонска революционна организация

И тази година за следващ път над планината проехтя церемониален залп в символ на респект към Тодор Александров.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов означи, че през днешния ден честваме три събития в едно. Днес означаваме Съединението, през вчерашния ден беше годишнина от гибелта на Иван Михайлов, почитаме и годишнина от убийството на Тодор Александров.

Българите от Княжество България и Източна се сплотяват. Там вземат участие и македонските българи. Това е първата стъпка към Санстефанския блян. Българите през 1885 година съумяха, тъй като имаха идея. Не слушаха Великите сили или освободителката Русия, слушаха морала и сърцето си на българските патриоти - най-голямото дело. Имаха обща цел и не се деляха на леви и десни, умни и красиви. Има символика на раздела. Македония остана под власт на турския султан. Но 8 година по-късно 6 младежи в Солун основават Вътрешна македонска революционна организация за обединяването на българската нация, съобщи Каракачанов.

Той описа по какъв начин Александров поема идеята за независимост и обединяване и най-после почина за нея. Когато е управлявал Вътрешна македонска революционна организация след Първата международна война, отново може да създадем прилика с днешно време - ненавист, комунистическите пари унищожават нашата страна, разделяне на селяни и жители. Тогава Александров потегля на своя освободителен поход във вътрешната страна, с цел да сплоти нацията срещу пропагандата от Югославия. Ето я аналогията с времето тогава. Тогава е бил упрекван, че е зад държавното управление. Политическите конюнктури идват и си отиват, остават в историята такива като Тодор Александров и Иван Михайлов, които се жертват за страната си, Тодор Александров беше от тези, които жертва себе си, той се опълчи против империя като Съюз на съветските социалистически републики, разкри още Каракачанов за делото на великия челник.

 Снимка: Вътрешна македонска революционна организация

Добрите българи помнят Тодор Александров, Иван Михайлов и многочислените четници, които пазят свободната българска страна. Днес на това място и в деня на Съединението задачите и идеите, поради които сме тук са това, още веднъж ни сплотяват. Не желаеме опити с българския народ. Не обръщаме погледа си нито на изток, нито на запад, пред нас е единствено българския блян. България е безконечна идея. Нека да следваме заветите на Тодор Александров и Иван Михайлов, тъй като те заеха вярната страна - тази на България, показа още Красимир Каракачанов.

Днес е денят на Българското съединяване - дело, което е стартирано и от Тодор Александров, който е погубен на Равна бука и великия лидер на Вътрешна македонска революционна организация Иван Михайлов. Трябва да осъществим завета им за единно и неделимо родно място от Дунав до Бяло море и от Охрид до Черно море, съобщи от своя страна евродепутатът Ангел Джамбазки.

Той подсети, че през днешния ден тук, на това паметно място, са се събрали представители на българските родовете от Македония - Дрангови, Шапкареви, българи от Албания и Македония. Те почитат паметта на тези велики водачи на Вътрешна македонска революционна организация, с цел да няма граница сред Охрид и Черно море, сподели Джамбазки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР