На 6 септември русенци ще могат да се включат в

...
На 6 септември русенци ще могат да се включат в
Коментари Харесай

Русе ще отбележи с тържествена церемония 138-ата годишнина от Съединението

На 6 септември русенци ще могат да се включат в тържествената гала по случай 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Честването ще се състои пред Паметника на починалите в Сръбско-българската война, който се намира на пл. „ Александър Батенберг “.

Церемонията ще бъде открита в 11 ч. от Общинския духов оркестър, управителен от маестро Димчо Рубчев, когато ще бъде строен и почетният часовой. В нея ще се включи и 13-ти Младежки гвардейски отряд към Общинския юношески дом.

Тържествени слова ще произнесат кметът на Русе Пенчо Милков, регионалният шеф Данаил Ковачев и ръководителят на Общинският съвет Иво Пазарджиев.

Заупокойна молитва в памет на починалите и признателен молебен за Съединението на България ще отслужат Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската света митрополия.

Желаещите ще могат да поднесат цветя пред паметника. Представителите на публични институции, политически партии и други организации могат да положат своите венци с авансово записване на имейл адрес [email protected]

Водещ на церемонията ще бъде артистът от Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ Косьо Станев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР