На 6 септември, Денят на Съединението на България, екипите на

...
На 6 септември, Денят на Съединението на България, екипите на
Коментари Харесай

Открит урок Моят свят е част от твоя организират в Балчик на 6 септември

На 6 септември, Денят на Съединението на България, екипите на обществените услуги на СОНИК СТАРТ в Балчик, провеждат открит урок „ Моят свят е част от твоя “.

Целта на събитието е под формата на разнообразни игри децата да схванат по какъв начин да поддържат връзка с деца и хора с разнообразни увреждания. Ще бъдат показани обстоятелства за кучетата-водачи, ще научат повече за Брайловата писменост и за жестомимичния език. За всички присъстващи ще и има викторина, награди и игри. За край на открития урок ще бъдат пуснати 15 светещи фенера над морето с разнообразни послания.

Идеята на уредниците е, че децата, хората с разнообразни увреждания, като се изключи че са част от нашия живот, са и с разнообразни качества. Те нямат потребност от страдание, а от поддръжка, от другари, обществен живот и благоприятни условия за развиване като им се обезпечи налична среда.

Събитието ще започва в 17.30 часа, на Морската алея – терасата до ресторант „ Старата лодка “.

Водещи ще са Ивета Савова, възпитател на ЦОП – Балчик, и Мартин Кръстев, доброволец в СОНИК СТАРТ.

Специални посетители и лектори:
Стефан Виет, Дигитален маркетинг управител на СОНИК СТАРТИван Тодоров, ръководител на Неправителствена организация на хора със зрителни и други проблеми „ Хобисклуб “, гр. ДобричМагдалена Славова, ресурсен преподавател от Регионален ресурсен център гр. Добрич и родител на дете с уврежданияИвелина Тодорова, ресурсен преподавател от СУ " Климент Охридски ", гр. Добрич
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР