На 59-годишна възраст почина Кулио - любимият рапър на поколения.

...
На 59-годишна възраст почина Кулио - любимият рапър на поколения.
Коментари Харесай

Обратно в Gangsta`s Paradise: почина Кулио, любимият рапър на поколения

На 59-годишна възраст умря Кулио - обичаният рапър на генерации.

Музикантът, който набра международна известност с шлагера си от 1995г. Gangsta's Paradise, е открит мъртъв в дома си от собствен другар.

Рапърът е открит в безпомощно положение, парамедиците допускат, че Артис Айви-младши, както е същинското име на музиканта, е умрял в резултат на сърдечен арест.

Кулио е най-известен като реализатор на песента Gangsta's Paradise, станала саундтрак към кино лентата „ Опасен разум ” (Dangerous Minds, 1995). Заради кино лентата песента е номинирана за наградатa Грами и печели в категория Best Rap Solo Performance.

 кулио Getty

Рапърът има 6 деца от някогашната си брачна половинка Джосефа Салинас, за която се дами през 1996г. и се развеждат 4 години по-късно.

През 2015г. в изявление самият Кулио разяснява дълбокият отпечатък, който шлагерът му  " Gangsta's Paradise " е оставил у почитателите му.

" Много хора са ми казвали, че тази ария ги е избавила от демоните, с които са се борили. Слушали са песента ми и тя им е помогнала да продължат напред. Спасила ги е даже от самоубийство, правила им е компания, до момента в който са били в пандиза. Тази ария към този момент живее собствен живот и има друг смисъл за всеки един човке, който я слуша. Вече няма нищо общо с първичния си план и това е ужасно. "

Звездата от кино лентата " Опасен разум ", Мишел Пфайфър, уважи паметта на музикантът с прочувствено обръщение в Instagram:

" Съкрушена съм от новината за гибелта на надарения Кулио. Отиде си прекомерно рано. Имах достойнството да го познавам и да работя с него по кино лентата " Опасен разум " през 1995г. Тогава той завоюва Грами за брилянтната си ария в саундтрака на лентата. Смятам, че филмът беше толкоз сполучлив и поради тази ария. Ще го запомня като извънредно великодушен и добър човек. 30 години по-късно и към момента настръхвам, която чуя  " Gangsta's Paradise ". Почивай в мир! "
                             
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР