На 50-годишна възраст почина Мартин Стоянов – председател на сдружението

...
На 50-годишна възраст почина Мартин Стоянов – председател на сдружението
Коментари Харесай

Тъжна вест! Внезапно си отиде емблематична фигура за музиката в България

На 50-годишна възраст умря Мартин Стоянов – ръководител на сдружението на уредниците на концерти в България „ Сцена Музика “. Той си е отишъл след заболяване. Отявлен меломан и рок почитател, кариерата на Мартин Стоянов стартира още през 90-те години като музикален публицист и част от организация Prima.
По-късно Мартин е част и от Joker Media. През 2009 година взема решение да открие своя лична промоутърска компания и поставя началото на Loud Concerts, която последователно се трансформира в една от водещите промоутърски компании в България.
Именно с помощта на него в Каварна се случиха неповторимите Каварна Рок Фест и Калиакра Рок Фест. Няма да забравим и Loud Festival, състоял се през 2012 година в парка до летище „ София “.
Благодарение на Loud Concerts в България гостуваха едни от най-известните реализатори и групи, измежду които Texas, Toto, Брайън Адамс, Джордж Майкъл, Helloween, Manowar, Питър Бенс, Dream Theater, Андреа Бочели, Lord of the Dance, Ричи Котцен, Deep Purple, Manu Chao, Placebo, Лени Кравиц, Gogol Bordello, Робърт Плант, Foreigner.

Дейността на Мартин беше обвързвана и с работа за цялата музикална промишленост.
Под негово управление единственото законно съдружие, което съставлява и пази правата и законните ползи на уредниците на концерти и други свързани с музика културни събития в България, съумя да сплоти по-голямата част от професионално работещите в сферата, показват от „ Музикаутор “.
Активната му работа за приемане на етичен кодекс, който дефинира нормите, разпоредбите и стандартите за държание на уредниците, способства в огромна степен за установяването на правда, лоялна и свободна конкуренция, бистрота при разходване на обществени средства, съблюдаване на международните стандарти и прекратяване на корупционни практики в музикалния отрасъл.
Освен за стабилно развиване на музикалната просвета в страната посредством активността си, Мартин Стоянов и „ Сцена Музика “ работеха интензивно както за спазването на Закона за авторското прави и сродните му права, по този начин и подкрепяха разнообразни планове като самодейността на „ Музикаутор “ – „ Светилник “ за даряване с химни българските учебни заведения, допълват от „ Музикаутор “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР