На 5 октомври от 18:30 ч. ще бъде открита изложба,

...
На 5 октомври от 18:30 ч. ще бъде открита изложба,
Коментари Харесай

Изложба, посветена на вековното японско изкуство икебана, ще гостува в София

На 5 октомври от 18:30 ч. ще бъде открита галерия, отдадена на японското изкуство „ Икебана – от вълшебството на предишното към предизвикването на бъдещето “. Събитието ще се организира в изложба „ България “ (Концертен комплекс „ България “, вход откъм ул. „ Бенковски “). До 10 октомври българската аудитория ще може да се любува на красивите и истински композиции с икебана. Във Варна изложбата ще бъде публично открита на 12 октомври от 18:30 ч. във Фестивален и конгресен център – Варна и ще гостува в морския град до 16 октомври. Входът за двете събития е безвъзмезден.

Събитието „ Икебана – от вълшебството на предишното към предизвикването на бъдещето “ е част от 29-ите Дни на японската просвета в България и се провежда от Сдружение за икебана „ Сога ”, Галерия „ България ” – София, Група за икебана към Читалище „ Ясна поляна “ – Варна и Фестивален и конгресен център – Варна с поддръжката на Посолството на Япония. Изложбата ще показа истински композиции, в които, с изключение на растителни материали, се употребяват и всевъзможни други загадъчни материи.

Икебана нормално се превежда като „ японско изкуство за нареждане на цветя “, в центъра на което стои създателят. Точно по тази причина величието на това вековно изкуство, с изключение на в хубостта на цветята и материята, се крие и в страстите на този, който замисля и основава аранжимента. По време на изложбата членове на Сдружение за икебана „ Сога “ и Групата за икебана към читалище „ Ясна поляна “ – Варна ще развихрят творчеството си, с цел да разкрият по какъв начин хубостта на цветята, внедрена в най-разнообразни и несвойствени материали, може да откри външно проявяване.

Любителите на японската просвета ще имат опция да научат повече за икебана на вдъхновяващите презентации и демонстрации на изкуството по време на съпътстващия уъркшоп „ Направи своята първа комбинация икебана “, който ще се организира на 6 октомври от 11:00 ч. в София и на 13 октомври от 11:00 ч във Варна. Таксата за присъединяване в уъркшопа е 5 лева и се заплаща на входа.

Програмата с всички събития в границите на Дни на японската просвета 2018 може да откриете тук: http://www.bg.emb-japan.go.jp/files/000394988.pdf.
Заповядайте на едно от 17-те събития в София, Варна, Стара Загора и Казанлък тази година и се докоснете до неповторимия дух на Япония!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР