На 5 ноември Радиооркестърът с маестро Марк Кадин представи програма

...
На 5 ноември Радиооркестърът с маестро Марк Кадин представи програма
Коментари Харесай

Радиооркестърът ще изпълни за първи път концерт с Мирослав Петков

На 5 ноември Радиооркестърът с маестро Марк Кадин показа стратегия с присъединяване на солиста на Кралския Концертгебау оркестър Мирослав Петков.

" Радвам се доста, че Мирослав e намерил в своето разписание няколко дни за нашия концерт . Той е извънредно претрупан. Доколкото знам с радиооркестъра той в никакъв случай не е свирил и това ще бъде дебют за него. Той е извънреден тромпетист ", сподели за БНР, основен диригент на Симфоничният оркестър на БНР.

В концерта ще прозвучат два шедьовъра на Джордж Гершуин. " Кубинската интродукция " е калейдоскоп от музикални усещания на слънчевата и темпераментна Хавана, където Гершуин пътува на отмора през 1932 година

" Рапсодия в синьо " е най-известната му творба, основана съвсем инцидентно и в рисково къс период. Тя провокира сензация в музикалните кръгове. След премиерата ѝ нейният 25-годишен създател се разсънва популярен. Днес тя се извършва с идентичен триумф и от типичен, и от джазови музиканти.

" Рапсодия в синьо " е известна за слушателите с истинска версия за пиано, само че има и версия за тромпет и тя не е никак  лесна за тромпетист ", добави в предаването " Хоризонт до обед " Кадин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР